برنامه کمک‌های غذایی به مهاجرین مقیم در مراکز اسکان موقت در ترکیه

برنامه کمک‌های غذایی به مهاجرین مقیم در مراکز اسکان موقت در ترکیه

برنامه کمک‌های غذایی به مهاجرین مقیم در مراکز اسکان موقت در ترکیه

در این مقاله به توضیح پیرامون حمایت‌ها و کمک‌های ارائه شده به خارجیانی که در مراکز اسکان موقت و یا اردوگاه‌ها زندگی می‌کنند، خواهیم پرداخت با ما همراه باشید.

نیاز مردم به کمک‌های انسانی در سوریه که صحنه بزرگترین تراژدی انسانی قرنِ آغاز شده از سال 2011 شده است، متاثر از بحران سیاسی و جنگ، همچنان ادامه دارد. در نتیجه این جنگ بیش از 3.5 میلیون نفر به کشورمان پناه آورده‌‌‌اند. در نتیجه این وضعیت نیز در استانهای مرزی کشورمان مراکز اسکان موقت و یا اردوگاه ها تاسیس شده و برای این انسانهای جنگ‌زده امکان اسکان فراهم شده است. در پی تاسیس مراکز اسکان موقت، از سال 2012 نیز برنامه کمک‌های غذایی در داخل این اردوگاه ها آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

بر اساس داده‌های اداره کل مهاجرت، ترکیه در 26 مرکز اسکان موقت در 10 شهر که در پی افزایش بحران انسانی ناشی از موج مهاجرت تاسیس شد، از 256.97 مهاجر سوری میزبانی کرده است. مهلت بازگشت سوریه‌ای‌های تحت محافظت موقت، به علت عدم برقراری صلح و امنیت در جمهوری عربی سوریه تمدید شده و در چنین شرایطی تامین سازگاری اجتماعی به امری ضروری تبدیل شده است. در نتیجه این ضروریت نیز زندگی این انسانها در خارج از مراکز اسکان موقت، تحت حمایت قرار گرفته است.

طبق داده های سازمان هلال احمر ترکیه، هم‌اکنون در 6 مرکز اسکان موقت، 54.243 مهاجر سوری تحت محافظت موقت زندگی می‌کنند. به غیر از این، باز بر اساس داده‌های اداره مهاجرت، بیش از 3.500.000 مهاجر سوری تحت محافظت موقت در خارج از این اردوگاه‌ها در ترکیه زندگی میکنند. اکثر سوریه ‌ای‌های مقیم در ترکیه، از مناطق نزدیک به مرز ترکیه – سوریه به این‌کشور مهاجرت کرده اند. این مناطق در عین حال مناطق پردرگیری در سوریه به شمار می‌روند.

در داخل مراکز اسکان موقت، به همه کودکان در کلیه مقاطع تحصیلی منجله پیش دبستانی، خدمات آموزشی ارائه می‌شود و خدمات بهداشتی و درمانی نیز در حد استاندارهای شهروندان ترکیه به مهاجرین ارائه می‌شود. برای آنها عبادتگاه ساخته شده و برای تامین مایحتاجشان نیز فروشگاه ایجاد شده است.

برنامه کمک‌های غذایی در داخل این اردوگاه ها که برای خارجیان مقیم در 6 مرکز اسکان موقت در ترکیه به اجرا درمی‌آید، به طور مشترک از سوی سازمان هلال احمر ترکیه، اداره کل مهاجرت و برنامه جهانی غذا WFP شاخهٔ کمک غذایی سازمان ملل متحد به مورد اجر درمی‌آید.

بهره‌مندان می‌توانند با استفاده از کیزیلای‌کارت در داخل این اردوگاه‌ها از سوپرمارکت‌های معین مواد غذایی خریداری کرده و در ازای هر نفر 50 لیر (به صورت کوپن اینترنتی) این کمک‌ها را دریافت کنند. هدف از این برنامه که از سال 2012 به مورد اجرا درمی‌آید، فراهم کردن زمینه‌ای است برای انتخاب آزادانه و دسترسی این افراد به هر آنچه که برای تامین مایحتاج‌شان به آن نیاز دارند.

ترکیه بودجه این برنامه را از طریق برنامه جهانی غذا در کشورهای آلمان، ژاپن، کره جنوبی، نروژ و ایالات متحده آمریکا تامین می‌کند.

در چارچوب پروژه کیزیلای کارت هم اکنون به 54.243 مهاجر مقیم در مراکز اسکان موقت، در ازای هر نفر ماهانه 50 لیر ترک ارائه شده و خریداری مواد غذایی مورد نیاز از طریق کوپن‌های اینترنتی مذکور از 16 فروشگاه مواد غذایی دایر در این مراکز امکان‌پذیر می‌باشد.

منبع:Trt

درباره‌ی سارا علیزاده

همچنین ببینید

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟ استانبول شهری باشکوه است که در یکی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − شش =