کلیساهای کمترشناخته شده استانبول را بشناسید

کلیساهای کمترشناخته شده استانبول را بشناسید

استانبول در گذشته‌ای نه چندان دور، جامعه‌ محلی چندفرهنگی داشت و امروزه می‌توان بقایای آن را در تار و پود شهر مشاهده کرد. کلیساها نیز بخشی از این فرهنگ بودند و هستند و برخی از آن‌ها کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند.

بقایای معماری اقلیت‌های مذهبی و قومی استانبول که قدمت آن‌ها به دوران سلطنت عثمانی‌ها باز می‌گردد، هنوز هم در گوشه و کنار شهر پابرجا هستند و به گردشگرانی نیاز دارند که آن‌ها را کشف کنند. حتی اگر شهر یکدست و یک شکل شده باشد، ساختمان‌های مذهبی ارتدکس یونانی، یهودی و ارمنی، هنوز هم به‌عنوان یادآور گذشته چندفرهنگی استانبول باقی مانده‌اند و نماینده‌ای از این دوران باشکوه هستند. کسانی که به شوق دیدن تاریخ پرفراز نشیب این شهر، تور استانبول رزرو می‌کنند، به احتمال زیاد با این بناها آشنایی ندارند و ممکن است فرصت تماشای این مکان‌های فرهنگی و مذهبی را از دست بدهند. استانبول سرا در ادامه به معرفی برخی از زیباترین کلیساهایی را که در شهر پنهان شده‌اند و شاید در میان گردشگران کمتر شناخته شده هستند، به شما معرفی کند با ما همراه باشید.

صومعه آیا یورگی (Aya Yorgi Monastery)
هر سال در بیست و سوم آوریل، هزاران زائر از افراد باایمان چندین کشور به این صومعه سفر می‌کنند.
کلیسای آیا یورگی (یا سنت جورج) در بالاترین نقطه بویوک‌اودا (بزرگ‌ترین جزایر شاهزادگان) قرار دارد و در حدود سال ۱۷۵۱ ساخته شده و هنوز هم یکی از پربازدیدترین بناهای تاریخی در جزیره است که چشم‌انداز و مناظری چشمگیر دارد.

صومعه آیا یورگی (Aya Yorgi Monastery)

هر سال در بیست و سوم آوریل، هزاران زائر از افراد باایمان چندین کشور به این صومعه سفر می‌کنند تا در مراسم قدیمی زایندگی شرکت کنند. این بازدیدکنندگان از شهرهای مختلف ترکیه، یونان، منطقه بالکان و روسیه برای انجام مراسمی به کلیسای آیا یورگی می‌آیند.

کلیسای یادبود کریمه (Crimean Memorial Church)

کلیسای یادبود کریمه استانبولدر انتهای خیابان Serdar-i Ekrem در گالاتا قرار دارد و تقریبا در میان درختان سرسبز که در مقابل کلیسا قرار دارند، پنهان شده است. این کلیسا با نام کلیسای مسیح نیز شناخته می‌شود و متعلق به کلیسای انگلستان است. این عمارت مذهبی بین سال‌های ۱۸۵۸ و ۱۸۶۸ و به احترام سربازان بریتانیایی که در جنگ کریمه شرکت کرده بودند، ساخته شد.

به دلیل عدم حضور اعضا و راهبان، این کلیسا در سال ۱۹۷۸ بسته شد؛ اما در سال ۱۹۹۱ کلیسای یادبود کریمه بازگشایی شد. حتما در اطراف باغ کوچک این ساختمان که چندین غاز، لاک پشت و گربه ولگرد در آن زندگی می‌کنند، پرسه بزنید و از محیط زیبای آن لذت ببرید.

کلیسای یادبود کریمه

کلیسای سنت استفان بلغاری
مردم محلی این کلیسا را با نام «کلیسای آهنین بلغاری» نیز می‌شناسند.
کلیسای سنت استفان بلغاری (Bulgarian St. Stephen Church) یک کلیسای ارتدکس بلغاری است که به خاطر در آهنی بیرونی‌اش شهرت دارد. مردم محلی این کلیسا را با نام «کلیسای آهنین بلغاری» نیز می‌شناسند.

کلیسای سنت استفان استانبول متعلق به اقلیت بلغاری است که در قرن نوزدهم میلادی اجازه ساخت کلیسای ملی در استانبول به آن‌ها داده شد. این کلیسا به زیبایی زینت داده شده و ۳ گنبد دارد و محراب آن مشرف به شاخ طلایی است.

کلیسای سنت استفان بلغاری

گالری عکس کلیسای سنت استفان استانبول

این کلیساها تنها بخشی از جاذبه‌های فرهنگی استانبول هستند. اگر می‌خواهید روزی به این شهر سفر کنید و قبل از سفر تمامی جاذبه‌های آن را بشناسید و برای سفرتان برنامه‌ریزی کنید، می‌توانید فهرست کاملی از جاهای دیدنی استانبول را در استانبول سرا مشاهده کنید و به اطلاعاتی مثل موقعیت مکان روی نقشه، آدرس دقیق، تصاویر این کشور دسترسی داشته باشید.

کلیسای سنت ماری مغولان استانبول

کلیسای سنت ماری مغولان (Church of St. Mary of the Mongols) که معمولا به خاطر رنگ صورتی نمای بیرونی‌اش شناخته می‌شود، در سال ۱۲۸۲ میلادی، توسط پرنسس Maria Palaiologina، دختر پادشاه بیزانسی به نام امپراطور Michael VIII Palaiologos، ساخته شده است. این پرنسس پس از مرگ شوهرش هلاکو خان، نوه چنگیز خان مغول، به قسطنطنیه بازگشت و در کلیسایی که هم اسم خود بود، راهبه شد. اینجا یکی از معدود کلیساهای دوران بیزانسی بود که به به حکم سلطنتی عثمانی، مسجد تبدیل نشد و آن را به کلیسای ارتدوکس اعطا کرد؛ این کلیسا هنوز شکل و قالب قبلی خود را حفظ کرده است.

کلیسای سنت ماری مغولان

کلیسای سورپ گریگور لوساوریچ
کلیسای سورپ گریگور لوساوریچ (Surp Krikor Lusavorich Church) یکی از مهم‌ترین و قدیمی‌ترین بناهای مربوط به جامعه ارمنی‌ها در استانبول است.
کلیسای سورپ گریگور لوساوریچ استانبول یکی از مهم‌ترین و قدیمی‌ترین بناهای مربوط به جامعه ارمنی‌ها در استانبول است که در سال ۱۳۶۰ میلادی ساخته شده است. این کلیسا ۲ بار آتش گرفته و به ترتیب در سال‌های ۱۷۳۳ و ۱۷۹۹ مرمت و بازسازی شده است.

کلیسای سورپ گریگور لوساوریچ

در کنار کلیسا دبیرستان ارمنی Getronagan قرار دارد که در سال ۱۸۸۶ و با حمایت اسقف اعظم Nerses Varjabetyan افتتاح شده بود. این دبیرستان همچنان هم فعالیت خود را ادامه می‌دهد؛ عمدتا درس‌ها به زبان ترکی تدریس می‌شود؛ اما کلاس زبان و ادبیات ارمنی نیز در این دبیرستان تشکیل می‌شود.

درباره‌ی سارا علیزاده

همچنین ببینید

Küçükçekmece’de gezilecek yerler

جاذبه های گردشگری منطقه کوچوک چکمجه استانبول

جاذبه های گردشگری منطقه کوچوک چکمجه استانبول منطقه کوچوک چکمجه(Küçükçekmece)، واقع در سمت اروپایی استانبول، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × پنج =