10 نکته کلیدی هنگام خرید ملک در ترکیه

10 نکته کلیدی هنگام خرید ملک در ترکیه

10 نکته کلیدی هنگام خرید ملک در ترکیه

بنا به توصیه اکید کارشناسان، کسانی که قصد خرید خانه در ترکیه را دارند، حتما باید به مسائلی چون: توجه به سند، وضعیت منطقه و مدارکی که باید امضا شوند، داشته باشند تا از هرگونه ضرر و زیان جلوگیری کنند.

مواردی که باید هنگام خرید خانه به آنها توجه داشت:

1. عدم خرید خانه های رهن یا توقیف شده

شما باید جزئیات سند را به دقت بررسی کنید. اگر ملک رهن یا توقیف شده را خریداری کنید، پس از انتقال سند، شما مسئول آن خواهید بود.

2. بازدید کامل از ملک

ابتدا شما باید به شهرداری رفته و پرونده منطقه بندی را بررسی کنید. اگر خانه را با وام اعتباری می خرید، می توانید گزارش تهیه شده توسط بانک ها را نیز نگاهی بیندازید؛ زیرا در این گزارش، پرونده های ساختمانی موجود در شهرداری ها مورد بررسی قرار گرفته و شما می توانید از وجود تخلف و گواهی ثبت ساختمان آگاه شوید. همچنین، اطلاع از برنامه شهرداری برای آینده ملک موردنظر نیز، از اهمیت زیادی برخوردار است که ممکن است با تغییر طرح منطقه بندی، موقعیت قطعه موجود تغییر یا حتی تعداد طبقات کاهش یابد.

3. تنظیم قرارداد در دفترخانه

اگر می خواهید یک ملک در دست ساخت را که پیمانکار آن سند مالکیت ندارد، خریداری کنید، حتما باید قرارداد وعده فروش را در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم کنید. اگر پیمانکار در حال انتقال سند مالکیت باشد، می تواند مشروط به انتقال سند طبقات، قرارداد کتبی نیز منعقد کند. در هر دو حالت، خانه باید ظرف مدت 36 ماه به خریدار منتقل شود.

10 نکته کلیدی هنگام خرید ملک در ترکیه

بیشتر بخوانید: گواهی بازدید املاک و مستغلات، عصری جدید در بازدید املاک ترکیه

4. عدم امکان عقد شرط یک طرفه

در قراردادهای فروش مسکن که با پیمانکار منعقد می شود، طرف مقابل نمی تواند به طور یک جانبه، بند کیفری برای شما درج کند.

5. بررسی ضمانت ها

اگر واحدی از ساختمان در حال ساخت می خرید، پیمانکار باید %10 از هزینه را به عنوان ضمانت، تحت پوشش قرار دهد. شما می توانید این ضمانت را از شهرداری بررسی کنید و مطابق قانون مصرف کننده درخصوص پروژه های غیرنوسازی نیز، پیمانکار باید یکی از نشان های ضمانت را ارائه دهد (بیمه تکمیل کار، نحوه تعلق حقوق یا ضمانتنامه).

6. بررسی دقیق اولیه

اگر بدون دیدن ملک، سندی را با عنوان « در موعد مقرر و به طور کامل تحویل گرفتم» امضا کنید، حقوق خود را از دست خواهید داد؛ پس حتما باید ملک را پیش از تحویل بررسی کرده و در صورت وجود نواقص، از تحویل آن خودداری نمایید. در چنین مواردی، باید یک اخطار نامه از دفترخانه رسمی به پیمانکار ارسال و از وی درخواست رفع نواقص و عیوب شود؛ در غیر این صورت، هزینه اقدامات لازم باید از مبلغ کلی کسر گردد.

7. ضرورت دریافت مجوز اسکان

اگر ساختمان را عملا تحویل گرفته باشید ولی پیمانکار مجوز اسکان آن را دریافت نکرده باشد، مسئولیت وی در قبال این کار هرگز پایان نخواهد یافت و پیمانکار ملزم به اخذ مجو اسکان برای ساختمان می باشد.

8. توجه به ارزش واقعی خانه

ممکن است فروشنده یا بنگاه ملکی، ارزش ملک فروخته شده را پایین تر نشان دهد که در هر دو حالت، کار اشتباهی و خطرناکی است؛ چراکه اولا، اداره مالیات این نوع فروش ها را پیگیری و به میزان مابه التفاوت قیمت، هزینه لازم را دریافت کرده و نیز جریمه ای اعمال می کند؛ ثانیا، اگر فروشنده به اشخاص ثالث یا بانک بدهی داشته و شما سند را با قیمت کمتری خریداری کنید، ممکن است این فروش لغو شود.

9. وجود حق اعاده

شما می توانید بدون هیچ دلیلی، آپارتمان خریداری شده را ظرف مدت 14 روز پس دهید؛ در چنین شرایطی، کلیه هزینه های دریافتی به خریدار بازگردانده می شود.

10. دقت به هزینه شارژ

هزینه های بالای شارژ آپارتمان، به یکی از مشکلات افرادی که در مجتمع های بزرگ زندگی می کنند تبدیل شده است. به همین دلیل، حتما هنگام خرید خانه، نگاهی به برنامه مدیریت ساختمان داشه باشید. به عنوان مثال، اگر برنامه مدیریتی برای پرداخت هزینه های شارژ آپارتمان های تک خوابه و چهار خوابه، به یک مقدار برابر تنظیم شده باشد، در این صورت شما برای واحد تک خوابه هزینه بیشتری پرداخت خواهید کرد.

منبع:insaatderyasi.com

درباره‌ی سارا علیزاده

همچنین ببینید

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟ استانبول شهری باشکوه است که در یکی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 − 5 =