sadabad camii istanbul

مسجد سعدآباد استانبول

مسجد سعدآباد استانبول

مسجد سعدآباد استانبول (Sadabad Camii – Çağlayan Camii) اولین مسجد ساخته شده در منطقه «کائیت هانه» استانبول است که در ناحیه اروپایی شهر واقع شده است.

مسجد سعدآباد که به مسجد عزیزیه نیز معروف است، همزمان با کاخ سعدآباد در سال 1722 ساخته شد. در مراسم افتتاحیه که در 27 شوال 1134 هجری قمری برگزار شد، سلطان احمد سوم نمازش را در این مسجد جدید می خواند. از اینکه اولین مسجد دارای کتیبه یا چه سبک معماری است اطلاعی در دست نیست. مسجدی که در نهضت حامی حلیل ویران شد، توسط سلطان سوم ساخته شد. سلیم بازسازی را در سال 1206 هجری قمری آغاز کرد، آن را در سال 1207 هجری قمری آماده عبادت کرد.

در سال 1224 ه.ق، سلطان دوم. محمود مسجد را همراه با کاخ سعدآباد بازسازی کرد.

این بار سلطان عبدالعزیز شاه عثمانی قصر و مسجدی را که به مرور زمان ویران شده بود، بازسازی کرد. این مسجد که امروزه با نام مسجد عزیزیه پابرجاست، توسط سرمعماران کاخ سرکیس و برادران آگوپ بالیان در سال 1863 ساخته شده است.

این مسجد با تأثیرات معماری غربی آن دوره ساخته شده است. روی دیوارها گنبدی چوبی از سنگ تراش خورده معمولی با دو ردیف پنجره وجود دارد. داخل گنبد با پوشش سربی با نقوش گل تزئین شده است. از تزئینات روی محراب و دیوارهای آن، امروزه تنها تزئینات روی محراب باقی مانده است.

در داخل مناره مسجد به سبک نئوگوتیک که ساختاری مربعی دارد، دو پلکان مجزا وجود دارد که هر کدام از 96 پله سنگی تشکیل شده است. یکی از داخل مسجد و دیگری از باغ قابل ورود است. دو نفر می توانند به طور همزمان از مناره بالا بروند بدون اینکه یکدیگر را ببینند. سایبان آن که به افتخار آن با ستون های زیبا و سر ستون ها ساخته شده بود، در طول تعمیرات سال 1940 برچیده شد و هرگز جایگزین نشد.

در سال 1904 تحت تعمیرات قرار گرفت و در زلزله 1939، بالای مناره سقوط کرد و گنبد را سوراخ کرد. در طول جنگ جهانی دوم، لامپ‌ها، ارسی‌های در و پنجره آن غارت شد، شیشه‌های آن شکسته شد و لوستر بلورین، گنبد و گلوله‌های آن تکه تکه برچیده شد.

مسجد عزیزیه حوض زینتی مرمرین باغ که روزگاری با گل های رز و لاله تزئین شده بود و نمازخانه داشت در سال 1353 تخریب شد. بخش‌های باقی‌مانده بالکن و استخر توسط شهرداری Kağıthane در سال 1997 محافظت شد. قسمت انتهایی گنبد به سرقت رفت، برخی از طاقچه ها افتاد، گنبد از داخل پاره شد، کبوترها در داخل لانه ساختند، دیوارها با عنکبوت پوشانده شد، به امید یافتن طلا بر روی زمین حفاری انجام شد.

با این حال، در سال 1998 شهردار منطقه دوباره آن را مورد بازسازی قرار داد و امروز به یکی از جاهای دیدنی این منطقه تبدیل شده است.

در حال حاضر این مسجد به عنوان یکی از بناهای تاریخی استانبول شناخته شده و در حقیقت داری سه اسم می باشد” مسجد سعدآباد؛ مسجد کائیت هانه و مسجد عزیزیه.

گالری تصاویر مسجد سعدآباد استانبول

Sadabat Mosque

Sadabat Mosque

Sadabat Mosque

Sadabat Mosque

Sadabat Mosque

Sadabat Mosque

Sadabat Mosque

Sadabat Mosque

Sadabat Mosque

Sadabat Mosque

Sadabat Mosque

نقشه و موقعیت جغرافیایی مسجد سعدآباد استانبول

درباره‌ی سارا علیزاده

همچنین ببینید

Küçükçekmece’de gezilecek yerler

جاذبه های گردشگری منطقه کوچوک چکمجه استانبول

جاذبه های گردشگری منطقه کوچوک چکمجه استانبول منطقه کوچوک چکمجه(Küçükçekmece)، واقع در سمت اروپایی استانبول، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج + هجده =