Genç_Osman _camii

مسجد عثمان جوان گونگورن استانبول

مسجد عثمان جوان گونگورن استانبول

سلطان عثمان جوان (1618-1622)، شانزدهمین فرمانروای عثمانی، متولد 1604، سلطانی بود که به شکار علاقه داشت. او در منطقه گونگورن استانبول، مسجد عثمان جوان (genç osman camii) ، یکی از آثار تاریخی کمیاب منطقه، و یک «کلبه شکار» در بالای آن ساخته شد. همچنین حمامی بین مسجد و عمارت و باغ انگور در سمت مشرق عمارت ساخته بود.

genç osman camii

genç osman camii

دو فواره ای که در سمت راست و چپ مسجد و در مجاورت دیوار قبله ساخته شده و تا دهه 1990 جاری بوده است به گرمی در زمستان ها و سرمای یخبندان در تابستان معروف بوده است. اگرچه فواره سمت راست هنوز پابرجاست، اما فواره سمت چپ به طرز وحشیانه ای تخریب و گم شد. چشمه های روی یال های غرب مسجد که آب هر دو چشمه را تامین می کند نیز با ساختن بنای امام جماعت و مدرسه امام حتیپ بر روی آنها از بین رفت. این فواره ها که تا همین اواخر جاری بودند، اکنون خشک شده اند.

دیگر فواره های ساخته شده توسط عثمان جوان به شرح زیر است. آبنمای عباس آقا که توسط فاتح در چوکوربستان ساخته شده و فواره گالاتا سلطان عثمان جوان. آبنمای عباس آقا، واقع در خیابان اسکی وزیر شماره 1 در خیابان جودت پاشا در فاتح، یک آبنمای خیابانی (دیواری) یک رو است. این بنا از سنگ تراش خورده به سبک کلاسیک ساخته شده است.

سلطان عثمان جوان که به روشی نادر در تاریخ از سلطنت خلع شد و پس از توهین و حملات مختلف در سیاهچال های یدیکول خفه شد، در مقبره ای در کنار مسجد سلطان احمد که توسط پدرش سلطان احمد اول ساخته شده بود به خاک سپرده شد. به محض به سلطنت رسیدن، جانشین مقامات عالی رتبه کشور شد و اختیار تعیین اساتید و قضات را از شیخ الاسلام به دست گرفت. او اولین سلطانی بود که در یک قیام کشته شد و جوانترین سلطانی بود که در میان سلاطین عثمانی درگذشت.

genç osman camii

محل زندانی شدن سلطان عثمان جوان

داستان فواره روبروی مسجد احمدیه در فاتح با دیگر فواره ها بسیار متفاوت است. این چشمه با دو نام متفاوت شناخته می شود: فواره اورتا چشمه و فواره نوشهیرلی ابراهیم پاشا. در این چشمه «غم» است. در این چشمه داستانی از خلع سلطان از سلطنت، رژه در میان مردم، شکنجه و سپس شهادت در سیاه چال یدیکول وجود دارد.

عثمان جوان پسر سلطان احمد اول را با جامه سفید و سر برهنه سوار بر اسب کردند و با دشنام در خیابان ها بردند و به مسجد اورتا (مسجد احمدیه) آوردند که این فواره در آنجا قرار دارد. در واقع، هنگامی که یکی از آنها، سربازی به نام «آلتونجو اوغلو»، ران‌های سلطان سابق را فشرد و به او فحش داد، عثمان جوان گفت: «هی، آیا من سلطان ملعون شما فاسق نیستم؟ گریه کرد: «این چه رنجی است که می کنی؟» سلطان را که مدتی در مسجد اورتا محبوس بود، پس از نماز جمعه به دستور وزیر اعظم کارا داود پاشا در گاری بازار گذاشتند و دوباره با دشنام به سیاه چال یدیکول منتقل کردند و در آنجا به شهادت رسیدند.

genç osman camii

نقشه و موقعیت جغرافیایی مسجد عثمان جوان استانبول

درباره‌ی سارا علیزاده

همچنین ببینید

Küçükçekmece’de gezilecek yerler

جاذبه های گردشگری منطقه کوچوک چکمجه استانبول

جاذبه های گردشگری منطقه کوچوک چکمجه استانبول منطقه کوچوک چکمجه(Küçükçekmece)، واقع در سمت اروپایی استانبول، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 − دو =