مهاجرین و پناهندگان ساکن ترکیه چگونه می‌توانند زبان ترکی بیاموزند؟

مهاجرین و پناهندگان ساکن ترکیه چگونه می‌توانند زبان ترکی بیاموزند؟

مهاجرین و پناهندگان ساکن ترکیه چگونه می‌توانند زبان ترکی بیاموزند؟

هنگامی که یک مهاجر به یک کشور جدید مهاجرت می کند، باید زبان رسمی آن کشور را بداند تا بتواند خود را با آن جامعه تطبیق داده و به راحتی کارهای خود را انجام دهد. برای اینکه یک فرد یا جمعیتی به راحتی بتواند با جامعه ای که در داخل آن قرار دارد سازگار شود، باید فرهنگ آن جامعه را بشناسد. یادگیری زبان به عنوان بخش جدایی ناپذیر و اساسی یک فرهنگ نقش مهمی در یادگیری فرهنگ یک جامعه و نیز ایجاد سازگاری و هماهنگی با آن جامعه ایفا می کند.

زبان رسمی جمهوری ترکیه، ترکی است. در طول تاریخ بشر از چین امروزی تا مجارستان و از مصر تا سیبری در یک جغرافیای بسیار بزرگ مردمان بسیاری به زبان ترکی سخن گفته اند. امروزه نیز علاوه بر آناتولی و آسیای میانه در کشورهای خاورمیانه و بالکان نیز جمعیت های بسیاری به زبان ترکی سخن می گویند. همچنین زبان ترکی در مدارس و نیز در دوره های آموزشی رسمی و خصوصی تدریس می شود.

چرا باید زبان ترکی یاد بگیریم؟

  • در طول مدتی که در ترکیه اقامت دارید، دانستن زبان ترکی برای داشتن یک زندگی خوب و در سطح استاندارد به شما کمک می‌کند.
  • دسترسی به بازار کار و شانس یافتن شغل را افزایش می‌دهد.
  • شما می‌توانید به سهولت از خدمات ارائه شده توسط وزارت آموزش ملی و نیز سایر نهادهای آموزشی بهره‌مند شوید.
  • در دسترسی به حقوق و خدمات ارائه شده به شما مشکلی نخواهید داشت.
  • دانشتن زبان ترکی در ایجاد پیوندهای اجتماعی با جامعه ترک ایجاد سهولت کرده و روند سازگاری با جامعه میزبان را تسهیل می‌بخشد.
  • به راحتی می‌توانید با افراد جامعه میزبان دوست شوید و بر حلقه روابط اجتماعی خود بیافزایید.
  • اگر قصد مقیم شدن در ترکیه را دارید، به طور قطع باید به زبان ترکی مسلط باشید، چرا که یکی از شرایط لازم برای کسب حق شهروندی تسلط داشتن بر زبان ترکی است.

مهاجرین و پناهندگان ساکن ترکیه چگونه می‌توانند زبان ترکی بیاموزند؟
کجا می‌توانم زبان ترکی بیاموزم؟

برای یادگیری زبان ترکی توسط خارجیان گزینه‌های مختلفی وجود دارد. اولین مورد دوره‌های آموزش زبان ترکی است که توسط وزارت آموزش ملی ترکیه و در مراکز آموزش عمومی (حالک ایتیم) برگزار می‌شود. با مراجعه به نزدیکترین مرکز آموزش عمومی (حالک ایتیم) محل زندگی خود می‌توانید به راحتی در این دوره‌ای آموزشی ثبت‌نام کرده و یادگیری زبان ترکی را شروع کنید.

علاوه بر دوره‌های آموزش زبان ترکی که توسط وزارت آموزش ملی برگزار می‌شود، می‌توانید از طریق موسسات فرهنگی «یونس امره» نیز زبان ترکی را یاد بگیرید. موسسات فرهنگی یونس امره با احداث بیش از 40 مرکز فرهنگی در نقاط مختلف جهان، سعی دارند علاوه بر آموزش زبان ترکی، به معرفی فرهنگ ترک پرداخته و با زبان فرهنگ و هنر بین ارزش‌های ملی، سنتی و مدرن، تعاملی مداوم و پایدار ایجاد کنند. این موسسات در کنار برنامه‌های مختلف فرهنگی و هنری که در منطقه تحت فعالیت خود ترتیب می‌دهند، در زمینه هنرهای سنتی، حفاظت از میراث فرهنگی، فراهم کردن زمینه تولیدات هنری در رشته‌های مختلف و تدوین سیاست‌های فرهنگی نیز فعالیت دارند. به این ترتیب، ضمن یادگیری زبان ترکی، می‌توانید از این فرصت بهره‌مند شده و از نزدیک با فرهنگ ترک آشنا شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد موسسات فرهنگی یونس امره می‌توانید به سایت اینترنتی www.yee.org.tr مراجعه کنید.

مهاجرین و پناهندگان ساکن ترکیه چگونه می‌توانند زبان ترکی بیاموزند؟

موسسات یونس امره همچنین از طریق اینترنت و از راه دور نیز به آموزش زبان ترکی می‌پردازند. برای دسترسی به این پرتال می‌توانید به سایت اینترنتی www.turkce.yee.org.tr مراجعه کنید. علاوه بر این بسیاری از دانشگاه‌های ترکیه دپارتمان آموزشی و تحقیقاتی زبان ترکی و زبان‌های خارجی را در تاسیس کرده‌اند. با مراجعه به این مراکز و ثبت‌نام در آنها نیز به راحتی می‌توانید زبان ترکی بیاموزید.

علاوه بر این، بسیاری از سازمان‌های مردم نهاد و در راس آن هلال احمر ترکیه و نیز آموزشگاه‌های خصوصی اقدام به برگزاری دوره‌های آموزش زبان ترکی تحت نظر وزارت آموزش ملی می‌کنند. فراموش نکنید که دوره‌های آموزشی برگزار شده برای خارجیان با هدف آموزش زبان ترکی رایگان است، اما استفاده از کلاس‌های آموزشی موسسات خصوصی تابع هزینه است.

منبع: trt.net.tr

درباره‌ی سارا علیزاده

همچنین ببینید

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟ استانبول شهری باشکوه است که در یکی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − 12 =