پنج‌شنبه 6 اردیبهشت 1403
انواع قهوه ترک

با انواع قهوه ترک آشنا شوید!

انواع قهوه ترک

دانه قهوه برای اولین بار در سال 1540 میلادی توسط فرماندار یمن به سلطان سلیمان اول عثمانی معرفی شد، اما فرهنگ عثمانی نقش اصلی را برشته و آسیاب کردن دانه های قهوه و تبدیل آن به یک فنجان قهوه ترک ایفا کرد.

قهوه ترک به طور سنتی در یک جِزوه(قهوه جوش) مسی کوچک دم می شود و مهم ترین نکته: ایجاد شدن کف روی آن است.

امروزه روش ها و ترکیب های زیادی برای دم کردن و سرو قهوه ترک وجود دارد.

قهوه ترک با شیر | Sütlü Türk Kahvesi

در حالیکه ریختن شیر در چای در بریتانیا بسیار رایج است، اهالی ترکیه چای را به صورت خالص ترجیح می دهند. اما وقتی صحبت از قهوه ترکی به میان می آید، قوانین شکسته میشود زیرا قهوه ترک همراه با شیر نوشیدنی بسیار محبوبی است که در اکثر کافه ها هم سرو میشود.

Sütlü Türk Kahvesi

قهوه ترک با طعم سقز | Damla Sakızlı Türk Kahvesi

صمغ طبیعی (سقز) که در ترکی به آن (داملا ساکیزی) گفته می شود، طعمی محبوب در ترکیه بوده که نوشیدنی ها ترکیبی متعددی را شامل می شود. با آسیاب کردن کریستال های کوچک سقز، پودر نرمی به دست می آید که هنگام افزودن شکر به قهوه ترک اضافه می شود.

Damla Sakızlı Türk Kahvesi

بیشتر بخوانید: راهنمای سرو قهوه ترک

قهوه پسته کوهی | Menengiç kahvesi

قهوه پسته کوهی یا به ترکی مننگیچ به طور سنتی فقط از آسیاب کردن پسته کوهی که بیشتر در جنوب شرقی آناتولی رشد می کند، به دست می آید. این نوع قهوه ترکی که در واقع فاقد دانه های قهوه است، بدون کافئین محسوب می شود و به همراه آب یا شیر تهیه می شود.

Menengiç kahvesi

قهوه میرا | Mırra Kahvesi

کلمه مره در عربی به معنای تلخ است، بنابریان قابل پیش بینی است که این یک نوشیدنی بسیار قوی تر از قهوه ترکی معمولی باشد. قهوه میرا که در منطقه جنوب شرقی ترکیه رایج است، از دم کردن طولانی مدت قهوه همراه با هل به دست می آید و در فنجان های بدون دسته کوچک سرو می شود.

Mırra Kahvesi

قهوه تاتار | Tatar Kahvesi

قهوه تاتار در واقع قهوه ترکی است که همراه با یک کاسه سرشیر سرو می شود. این نوع قهوه ترک فنجان مخصوص به خود را دارد که کمی از فنجان قهوه ترک معمولی بزرگتر و از لیوان آبخوری کوچک تر است.

قهوه عشوه | Cilveli Kahve

ریشه این نوع قهوه ترک به شهر مانیسا بر می گردد و به قهوه ترکی گفته می شود که روی آن کمی بادام برشته خرد شده می ریزند. نام این قهوه به معنی پرعشوه و ناز و خجالتی بودن است که مثلا اشاره به نحوه سرو آن توسط نوعروسان در مراسم خواستگاری دارد.

Cilveli Kahve

بیشتر بخوانید: با تفاله قهوه چه کنیم؟ ۹ ایده کاربردی و خلاقانه تفاله قهوه

قهوه سواره نظام | Süvari Kahvesi

این قهوه در مناطق پیرامون دریای اژه با نام Süvari و در دریای مدیترانه به عنوان Tarzı Hususi شناخته می شود که به معنی “سبک خاص” است. این نوع قهوه در لیوان های چای کمر باریک ترکی کلاسیک سرو می شود. ریشه نامگذاری آن هم به این دلیل است که این قهوه توسر اِفه ها (سربازان شجاع) ابداع شده تا فنجان قهوه آنها، هم دسترس قرار گیرد و هم دوای بیشتری داشته باشد.

Süvari Kahvesi

درباره‌ی سارا علیزاده

همچنین ببینید

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟ استانبول شهری باشکوه است که در یکی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − 10 =