اگر در راه مهاجرت یکی از اعضای خانواده خود را گم کرده‌اید، از هلال احمر کمک بخواهید

اگر در راه مهاجرت یکی از اعضای خانواده خود را گم کرده‌اید، از هلال احمر کمک بخواهید

اگر در راه مهاجرت یکی از اعضای خانواده خود را گم کرده‌اید، از هلال احمر کمک بخواهید

در این نوشته به ارائه اطلاعات در رابطه با بازتاسیس پیوندهای خانوادگی که یکی از خدمات ارائه شده از سوی هلال احمر ترکیه به پناهندگان و مهاجرین هست، خواهیم پرداخت.

بازتاسیس پیوندهای خانوادگی با هدف درکنارهم قرارگرفتن مجدد افراد با اعضای درجه اول خانواده یا بستگانی که نیازهای ویژه دارند، کسب اطلاع از سرنوشت آنها و فراهم کردن زمینه برقراری ارتباط منظم و مستمر بین اعضای یک خانواده با یکدیگر یا با بستگان خود که در راه مهاجرت از هم جدا شده‌اند، انجام می‌شود. بنابراین هلال احمر ترکیه سعی دارد تا در چارچوب قوانین بین‌المللی و نیز حقوقی که تحت ضمانت قوانین داخلی ترکیه هستند، به مهاجرین و پناهندگان در جهت بازتاسیس پیوندهای خانوادگی، جستجوی افراد گم‌شده و انتقال پیام اعضای خانواده کمک کند.

در این نوشته سعی خواهیم کرد تا در مورد جستجوی افراد گم‌شده و انتقال پیام اعضای خانواده‌های جدا افتاده از همدیگر به ارائه اطلاعات بپردازیم.

جستجوی افراد گمشده

در چارچوب حقوق تعریف شده در کنوانسیون ژنو، در مورد آن دسته از اعضای خانواده که به دلیل جنگ یا بحران از یکدیگر جدا شده‌اند، با همکاری نهادهای دولتی یا بین‌المللی مربوطه، نهادهای مدنی ملی یا بین‌المللی و مولفه‌های هلال احمر – صلیب سرخ تحقیقات جستجو به پیش برده می‌شود. درخواست‌های مربوط به برای جستجوی افرادی که در ترکیه ناپدید شده‌اند توسط انجمن‌های ملی و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از طریق سیستم انتقال امن مکتوبات یا از طریق پست به هلال احمر ترکیه فرستاده می‌شود. کارمند مسئول از بازتأسیس پیوندهای خانوادگی، درخواست دریافت شده را از نظر انطباق با معیارهای تعیین شده مورد ارزیابی قرار می‌دهد و در صورت مطابقت درخواست با مبانی قانونی و معیارهای تعیین شده، فرایند جستجوی فرد یا افراد گمشده آغاز می شود.

با توجه به داستان پرونده و رضایت فردی که در جستجوی خانواده یا بستگان گمشده خود است، با وزارت کشور، اداره کل مهاجرت، وزارت بهداشت و درمان، وزارت خانواده، کار و تامین اجتماعی، شعبه مبارزه با قاچاق مهاجر و تجارت انسان اداره کل پلیس، وزارت دادگستری، ژاندارمری، استانداری، فرمانداری، پزشکی قانونی وابسته به وزارت دادگستری، امور گورستان، شهرداری‌ها و برخی سازمانهای غیردولتی ارتباط برقرار شده و مشخصات هویتی فرد (نام – نام خانوادگی، تاریخ تولد، تابعیت، جنسیت) با یک درخواست رسمی در اختیار این نهادها و سازمان‌ها قرار داده شده و از آنها درخواست می‌شود که در پایگاه داده‌های خود اطلاعات داده شده را جستجو شوند.

موسسات و نهادهای مربوطه پس از انجام بررسی در پایگاه اطلاعاتی خود، به هلال احمر یا کمیته صلیب سرخ بین‌المللی ارائه اطلاعات می‌کنند. در صورت پیدا شدن فرد مورد جستجو، اگر فرد رضایت داشته باشد، اطلاعات مربوط به فرد در اختیار خانواده وی گذاشته می‌شود، اما در صورت عدم رضایت فرد و در چارچوب “حق ناپدید شدن” هیچ اطلاعاتی از فرد در اختیار فرد جستجوگر قرار داده نمی‌شود.

ارسال پیام

حقی است که در چارچوب کنوانسیون ژنو تحت ضمانت قرار گرفته است و بر این اساس در مورد آن دسته از اعضای خانواده‌ که وسیله ارتباطی دیگری ندارند، استفاده می‌شود. این مکانیسم توسط کمیته صلیب سرخ بین‌المللی و بیشتر برای برقراری ارتباط زندانیان سوریه‌ای و عراقی با بستگان و نزدیکان آنها در ترکیه استفاده می‌شود.

زندانیان موجود در زندان‌ها، بازداشتگاه‌ها، یتیم‌خانه‌ها و اردوگاه‌ها، پیام‌هایی را که می‌خواهند به خانواده‌های خود بفرستند، نوشته و به مقامات این موسسات و سازمان‌ها می‌دهند، این پیام‌ها در مرکز کنترل کمیته صلیب سرخ بین‌المللی موسوم به ICRC مورد بازبینی قرار می‌گیرد. هدف از انجام این کنترل تأمین اطمینان در این مورد است که پیام‌های ارسالی واقعا برای خانواده و به منظور دادن گزارش از وضعیت روحی و سلامتی افراد ارسال شده باشد. سپس نامه‌ها از طریق سیستم انتقال امن مکتوبات موسوم به (SFE) به هلال احمر ترکیه ارسال می شوند.

نامه‌های ارسالی توسط مسئول تاسیس مجدد پیوندهای خانوادگی مورد بازبینی نهایی قرار می گیرد و اگر گیرنده برای دریافت نامه اعلام رضایت کند، نامه اصلی همراه با تایید رسمی دفتر هماهنگی و یک نامه خالی به منظور اینکه گیرنده بتواند پاسخ نامه دریافتی را در آن بنویسد، از طریق پست برای گیرنده ارسال می‌شوند. پاسخ گیرنده مجدداً از طریق پست به هلال احمر ترکیه فرستاده می‌شود و فرآیندی که با کنترل نامه ارسالی آغاز شده بود، مجدداً در جهت معکوس آغاز و طی می‌شود. علاوه بر ارسال نامه و پیام، خدمات کنفرانس ویدئویی هرچند کم اما به ویژه در مورد کودکان بدون همراه ارائه می شود.

بیشتر بخوانید:

مراحل درخواست کمک نقدی از هلال احمر ترکیه

شرایط لازم برای دریافت کمک نقدی از هلال احمر ترکیه

یک فرد معلول چگونه می‌تواند از هلال احمر کمک نقدی دریافت کند؟

برنامه حمایتی هلال احمر ترکیه برای کمک به سلامت روان مهاجرین و پناهندگان

 

منبع:Trt

درباره‌ی سارا علیزاده

همچنین ببینید

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟ استانبول شهری باشکوه است که در یکی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + هفده =