چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403
پناهندگان چگونه می‌توانند از بیمه درمان در ترکیه استفاده کنند؟

پناهندگان چگونه می‌توانند از بیمه درمان در ترکیه استفاده کنند؟

پناهندگان چگونه می‌توانند از بیمه درمان در ترکیه استفاده کنند؟

خارجیانی که دارای وضعیت حفاظت بین‌المللی هستند یعنی عنوان پناهنده یا پناهنده مشروط را دریافت کرده‌اند یا متقاضی دریافت این عناوین می‌باشند، چگونه می‌توانند به کمک‌های اجتماعی و بیمه درمان دسترسی داشته باشند؟ 

دسترسی به خدمات و کمک‌های اجتماعی

آن دسته از متقاضیان دریافت حمایت بین‌الملل یا افرادی که عنوان پناهنده یا پناهنده مشروط را دریافت کرده اند و یا موقعیت حفاظت موقت به آنها داده شده و در عین حال از نظر مادی نیازمند می‌باشند، می‌توانند با مراجعه به بنیادهای همبستگی و همیاری اجتماعی وابسته به استانداری‌ها، از کمک‌هی مادی تخصیص یافته برای آنها بهره‌مند شوند.

حق دسترسی به مراقبت‌های درمانی، بهداشتی و کمک‌های اجتماعی به طور کلی از حقوقی است که ارائه آنها به طرق مختلف در ترکیه تضمین شده است. در رابطه با حق بهره‌مندی از خدمات و کمک‌های اجتماعی توسط کسانیکه دارای موقعیت حفاظت بین‌المللی هستند، یعنی عنوان پناهنده به آنها داده شده است، کنوانسیون ژنو کشورهای طرف قرارداد را موظف می‌کند، در مورد پناهندگانی که به طور قانونی در کشورشان اقامت دارند، در خصوص کمک‌های اجتماعی و معیشتی همان رفتاری را اعمال کنند که در مورد شهروندان خود اعمال می‌کنند.

بیمه درمان

حق بیمه‌ درمان متقاضیان و دارندگان موقعیت حفاظت بین‌المللی که هیچ گونه بیمه درمانی ندارند و توان پرداخت هزینه‌های درمانی خود را نیز ندارند، از تاریخ ثبت درخواست حفاظت بین‌المللی به مدت 1 سال توسط اداره کل مهاجرت ترکیه پرداخت می‌شود. این دوره زمانی در مورد خارجیانی که دارای نیازهای درمانی ویژه هستند و دوره درمان آنها باید ادامه یابد و به دلیل این نیازها، دستور ادامه پرداخت حق بیمه آنها از سوی وزارت کشور صادر شده است، به مدت 1 سال دیگر تمدید می‌گردد.

طبق مقررات قانونی، بیمه‌های درمانی متقاضیان و دارندگان وضعیت حفاظت بین‌المللی خارجیان بالای 18 سال که 1 سال از تاریخ ثبت نام آنها در ترکیه گذشته باشد، خاتمه می‌یابد.

به این دلیل، متقاضیان و دارندگان وضعیت حفاظت بین‌المللی بالای 18 سال که فاقد هر گونه بیمه درمانی بوده، توانایی پرداخت هزینه‌های درمان خود را نداشته و نیازمند مراقبت‌های درمانی ویژه باشند، می‌توانند با در دست داشتن اسناد و مدارک مربوطه به اداره مهاجرت استان محل ثبت نام مراجعه کرده و درخواست ادامه پرداخت حق بیمه درمان را نمایند. بیمه درمانی این افراد بدون درنظرگرفتن محدودیت 1 ساله ادامه می‌یابد.

از میان متقاضیان و دارندگان موقعیت حفاظت بین المللی:

الف – کسانی که فاقد بیمه درمانی بوده و توان پرداخت هزینه‌های درمانی را نداشته باشند، از تاریخ مراجعه برای درخواست حفاظت بین‌المللی، برای مدت 1 سال مشمول مقررات قانون تامین اجتماعی و بیمه درمان هستند. این محدودیت دوره 1 ساله در مورد افرادی که دارای نیازهای ویژه درمانی هستند و خارجیانی که وزارت کشور تصمیم بر ادامه پرداخت حق بیمه آنها گرفته، صدق نمی‌کند. به منظور پرداخت حق بیمه درمان متقاضیان حفاظت بین‌المللی، در بودجه اداره کل مهاجرت مبلغی در نظر گرفته شده است. کل یا درصد معینی از مبلغ حق بیمه کسانی که حق بیمه آنها توسط اداره کل مهاجرت پرداخت می‌شود، بسته به توانایی پرداخت این افراد، از آنها بازپرداخت می‌شود. خارجیانی که درخواست آنها مبنی بر ادامه پرداخت حق بیمه توسط اداره کل مهاجرت رد می‌شود، از شمول بیمه درمان خارج می‌شوند.

ب- اطلاعات مربوط به افرادی که با وجود داشتن بیمه درمانی یا داشتن توان پرداخت هزینه‌های درمانی، تنها به منظور استفاده رایگان ار بیمه درمان برای دریافت حفاظت بین‌المللی مراجعه کرده باشند و این امر بعدا به اثبات برسد، در اختیار سازمان تامین اجتماعی گذاشته می‌شود. سازمان تامین اجتماعی حداکثر ظرف 10 روز بیمه درمان این افراد را قطع می‌کند و هزینه‌های درمانی و دارویی مصرف شده برای این افراد را از انها بازپس می‌گیرد.

منبع:Trt

درباره‌ی سارا علیزاده

همچنین ببینید

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟ استانبول شهری باشکوه است که در یکی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × سه =