چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403

تجارت الکترونیکی در ترکیه (E-Commerce)

تجارت الکترونیکی در ترکیه (E-Commerce)

به گزارش E-Commerce News، در سال 2018 تجارت الکترونیکی در ترکیه پس از رشد 38% نسبت به سال گذشته، توانست به ارزشی بالغ بر 5.74 میلیارد یورو دست پیدا کند. براساس این آمار، می توان اطمینان داشت که بازار تجارت الکترونیکی در ترکیه، از حوزه های پیشگام و پررونق درسال های آتی خواهد بود.

بازار تجارت الکترونیکی در ترکیه

در ترکیه، وسعت بازار تجارت الکترونیک در سال 2018 برابر با 12.5 میلیارد دلار بوده که نسبت به سال گذشته، 8% و نسبت به سال 2016، بیش از 20% افزایش یافته است. در سال 2017 نیز از 4.1 به 4.8 میلیارد دلار در سال گذشته. متوسط نرخ رشد طی 5 سال گذشته 12% بوده است. (آخرین انتشار: 2019/06/17)

فروشگاه های بزرگ آنلاین در ترکیه

امروزه بازار آنلاین خرده فروشی در ترکیه، توانسته 5% از فروش کل خرده فروشی در کشور را به خود اختصاص دهد. به نظر می رسد بازار تجارت الکترونیکی ترکیه تحت سلطه: بازارهای آنلاین، خرده فروشی های دارای اقلام متنوع و وی سایت های خصوصی خرید، می باشد.

فروشگاه های بزرگ اینترنتی در ترکیه عبارتند از:

Gitti Gidiyor، Hepsiburada، Araba.com و Trendyol.

5 سایت برتر برای تجارت الکترونیکی و خرید در ترکیه

دسته بندی  وب سایت رتبه
تجارت الکترونیکی و خرید > در دسته بندی جهانی sahibinden.com 1
تجارت الکترونیکی و خرید > تجارت الکترونیکی و خرید trendyol.com 2
تجارت الکترونیکی و خرید > تجارت الکترونیکی و خرید n11.com 3
تجارت الکترونیکی و خرید > بازار hepsiburada.com 4
تجارت الکترونیکی و خرید > بازار gittigidiyor.com 5

hepsiburada،بزرگترین سایت فروش کالا در ترکیه

پورتال بازار بورس «E-Commodity Bazaar»

بازار الکترونیکی کالا (E-Commodity Bazaar)، توسط بازار بورس کالای ازمیر و به منظور بهبود تجارت محصولات کشاورزی و مواد غذایی، تاسیس شده است. این بازار با بیش از 120 سال تجربه و دانش انباشته شده در زمینه تجارت محصولات کشاورزی، با فرصت های ارائه شده توسط فناوری های اطلاعات و اینترنت، درآمیخته و در دسترس افراد مرتبط قرار گرفته است.

ماموریت بازار الکترونیکی کالا، بهبود تجارت محصولات کشاورزی و مواد غذایی در سطح بین المللی جهت توانمندسازی اعضای در استفاده از فرصت های این نوع تجارت و بازار می باشد. بازار الکترونیکی کالا، اجازه می دهد شرکت های عضو، محصولاتشان را به نمایش گذاشته و در صورت تمایل، حراج هایی این قبیل محصولات برگزار کنند. این وب سایت (www.ecommoditybazaar.com)، هیچگونه ضمانتی را برای مبادلات تجاری، به طرفین نداده و صرفا خریداران و فروشندگان را یکجا گردهم می آورد. همچنین، این وب سایت در سیستم عامل های iOS و Android، دارای App می باشد.

معاملات آنلاین

  • پنبه
  • کشمش سلطانی
  • دانه های روغنی و غلات
  • گوشت و محصولات گوشتی

4 جریان اصلی تجارت الکترونیکی در ترکیه

از زمان جاده ابریشم، ترکیه به لحاظ جغرافیایی به عنوان نقطه تقابل آسیا و اروپا و نیز یکی از قطب های تجارت بین الملل بوده است. از این رو، نه تنها کلیه مشاغل در سرتاسر جهان می توانند از گسترش فعالیت های تجارت الکترونیکی خود در ترکیه سود ببرند، بلکه می توانند از مزایای بیشتری جهت ورود به سایر بازارهای تجارت الکترونیکی و بهره گیری از پتانسیل های تجارتی کمتر استفاده شده نیز، استفاده کنند.

بسیاری از تجارت های بین المللی در حوزه تجارت الکترونیک، در تلاشند برای فروش محصولات خود در ترکیه می باشند. به همین دلیل، بسیار مهم است که صاحبان مشاغل پیش از گسترش فعالیت خود، درک درستی از بازار داشته باشند.

در اینجا 4 جریان اصلی تجارت الکترونیک در ترکیه که می توانند تاثیر زیادی بر تجارت شما بگذارند، معرفی می کنیم:

اهمیت خرده فروشی در بازه تعطیلات: سال هاست دوره های خریدی که هر ساله در زمان هایی چون: جمعه سیاه (Black Friday)، دوشنبه مجازی (Cyber Monday)، و روز برگزاری مسابقات بوکس، برپا می شوند، از بهترین دوره های خرده فروشی بشمار می آیند. درهمین راستا، خرده فروشان ترکیه با تخفیف های قابل توجهی که ارائه می دهند، موجب رونق آن شده اند.
الکترونیک و رسانه: حدود 86% از مصرف کنندگان در ترکیه درحالی پرداخت های خود را از طریق کارت اعتباری می پردازند که 6% از آنها بوسیله Paypal و 6% دیگر نیز از کیف پول های مجازی استفاده می کنند.

علاقه مندان به استفاده از رایانه شخصی: علیرغم نفوذ و استفاده فراوان از تلفن های هوشمند (بیش از میانگین جهان)، با این حال 76% از مصرف کنندگان ترکیه ای، خرید کالا و خدمات موردنیازشان را از طریق رایانه های شخصی انجام می دهند؛ در حالی که در مقایسه با آن، 16% آنها از تلفن های هوشمند و 3% دیگر از تبلت، استفاده می کنند.

تمایل به پرداخت آنلاین: حدود 86% از مصرف کنندگان ترکیه ای، از کارت اعتباری خود برای خریدهای اینترنتی خود (تجارت الکترونیکی)، استفاده می کنند، در حالی که 6% دیگر از Paypal و 6% مابقی از کیف پول های مجاری بهره می برند.

مشتریان تجارت الکترونیک در ترکیه

بر اساس گزارشی از Nielsen (شرکت امریکایی بررسی اطلاعات، داده ها و مقیاس ها)، ترکیه در سال 2018 دارای 72% رشد استفاده از اینترنت داشته است. همچنین، این گزارش حاکی از آن است که روزانه 4% از این مصرف کنندگان اقدام به خرید آنلاین می کنند، در حالی که 46% مابقی، محصولات و خدمات مورد نظرشان را فقط چند بار در ماه سفارش می دهند. تقریبا در ترکیه روزانه 160 یورو به ازای هر فرد خرید آنلاین انجام می شود؛ میانگین جهانی در این باره، حدودا 735 یورو می باشد. محبوب ترین دسته بندی ها شامل: محصولات کفش و لباس (68% از مصرف کنندگان این اقلام را بصورت آنلاین خریداری می کنند)، لوازم الکترونیکی مصرفی (58%)، محصولات بهداشتی و آرایشی (49%)، و کتاب، فیلم و بازی، می گردند. سفارش غذا از رستوران ها نیز بسیار محبوب است (47%).

همچنین، بر اساس گزارش های نیلسون در سال گذشته در ترکیه 59 میلیون کاربر اینترنتی وجود داشتند که با در نظر گرفتن امسال، تعداد انها به 82 میلیون نفر رسیده است. این بدان معنی است که میزان استفاده از اینترنت در این کشور 72% رشد داشته که بالاتر از میانگین جهانی یعنی 57% می باشد.

پرداخت های آنلاین در ترکیه

برطبق مصاحبه صورت گرفته با «Iyzi Payments» مدیرعامل شرکت ارائه دهنده پرداخت آنلاین در ترکیه، متداول ترین روش پرداخت آنلاین استفاده از کارت های اعتباری چون: Mastercard و Visa، بویژه جهت پرداخت اقساط می باشد. اما همچنین، کارت های دیگری نیز مانند: BKM Express، ipara و Paytogo، در تلاش برای ورود و کاربری در ترکیه می باشند (در ژوئن سال 2016، PayPal فعالیتش را در ترکیه متوقف کرد). میزان استفاده از کارت های اعتباری یا همان پرداخت های اینترنتی (برای اهداف مختلفی جز تجارت الکترونیکی)، با حدود 30% رشد، به ارزشی بالغ بر 10 میلیارد یورو در در سال 2012، رسید که پیش بینی می شود تا سال 2020، این میزان تا چندین برابر افزایش یابد.

(M-Commerce (Mobile Commerce

Mobile Commerce یا بصورت اختصاری M-Commerce، دربرگیرنده نوعی تجارت خرده یا عمده فروشی است که بصورت آنلاین و از طریق نصب اپلیکیشن های تلفن بر روی هرگونه وسیله قابل حملِ دارای اینترنت بی سیم چون تلفن های همراه و تبلت ها، صورت می پذیرند. این خدمات شامل مواردی مانند: خدمات پولی تلفن های همراه، فعالیت های بانکی، پرداخت های هزینه های جاری منزل با با تلفن همراه و …، می شود و با توجه به راحتی آنها، محبوبیت تجارت الکترونیکی روز افزون جای تعجب ندارد.

با افزایش 35% حجم مبادلات مالی از طریق M-Commerce، از کل معاملات تجارت الکترونیکی در سال 2017، این میزان در سال های پیش رو، به شکل قابل توجهی رو به رشد خواهد بود. بنا به پیش بینی و برآورد کارشناسان و با رشد 44.7% فروش تلفن های همراه در سال 2019، انتظار می رود تا سال 2022 این مقدار به بیش از 33% رشد دست پیدا کند. با توجه به امکان استفاده از M-Commerce بواسطه کیف پول های مجازی ای چون: Apple Pay، PayPal یا Samsung Pay، انتظار می رود طبق تحقیقات Zion Market، استفاده از آنها طی سال ها 2017 تا 2022 حدود 32% افزایش یابد.

مزایا و معایب

مزایا معایب
به دلیل کوچک بودن صفحه نمایشگر تلفن های همراه، جزییات کالاها بخوبی قابل مشاهده نیستند  امکان خرید در لحظه و پرداخت فوری
امکان گم یا ربوده شدن دستگاه های Portable بی سیم امکان ذخیره اطلاعات مربوط به کارت پرداختی در یک مکان و استفاده از کیف پول مجازی برای پرداخت از طریق چندین دستگاه Portable بی سیم
احتمال همیشگی خطر هک شدن حساب های دیجیتالی  امکان پرداخت خودکار از طریق اپلیکیشن ها
سایر مزایای بیشترِ برخی اپلیکیشن های خرید

نقش های رسانه های اجتماعی

رسانه های اجتماعی نقش مهمی در این زمینه ایفا می کنند؛ مخصوصا اینکه دلیل اصلی استفاده از اینترنت در ترکیه، مشاهده ویدیو می باشد. بر این اساس، YouTube با بیش از 55% نفوذ، بیشترین سهم را دار می باشد؛ پس از آن: Facebook (53%) و Instagram (46%)، جای دارند.

نتیجه

آمارها حاکی از آنند که با تحولات قانونی طی سال های آتی، پیش بینی می شود (به عنوان مثال، تصویب پیش نویس قانون حمایت از داده ها)، پتانسیل ترکیه در حوزه تجارت الکترونیکی افزایش و ترکیه شرایط پایدارتری برای سرمایه گذاری در این حوزه فراهم آورد. مواردی چون: کاربرانی آگاه در حوزه تجارت الکترونیک، ابزارهای حمایتی بازار، سرمایه گذاری ها و نیز مقررات، که موجب می شود ترکیه بتواند روند افزایش استفاده از تجارت الکترونیکی در داخل کشور را حفظ و به بازیگری مهم و قابل توجه در بازار جهانی تبدیل شود.

منبع:

درباره‌ی سارا علیزاده

همچنین ببینید

China Homelife Turkey 2024

نمایشگاه محصولات چین در استانبول

نمایشگاه محصولات چین در استانبول نمایشگاه محصولات چین در استانبول (China Homelife 2024) در روزهای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 2 =