پنج‌شنبه 6 اردیبهشت 1403

بانک های ارائه دهنده وام مسکن به اتباع خارجی در ترکیه

بانک های ارائه دهنده وام مسکن به اتباع خارجی در ترکیه

با رونق بازار املاک در ترکیه و جذب سرمایه گذاران و اتباع خارجی جهت خرید ملک در این کشور، برخی بانک های این کشور به منظور تسهیل امکان خرید ملک توسط خریداران، اقدام به ارائه تسهیلات بانکی و وام مسکن در چارچوب شرایط و قوانینن خاصی نمودند. از این رو، اگر در ترکیه تمایل به خرید ملک از طریق دریافت وام از بانک های این کشور را دارید، با استانبول سرا همراه باشید.

با تغییر و تسهیل قوانین مربوط به خرید ملک در ترکیه توسط سرمایه گذاران و اتباع خارجی، بویژه امکان دریافت شهروندی ترکیه (پاسپورت)، از طریق خرید ملکی به ارزش حداقل 250 هزار دلار، برخی بانک های ترکیه در راستای این طرح و نیز قوانین خود، توانستند امکان دریافت وام را برای خریداران خارجی که قصد خرید ملک را دارند، فراهم آورند. در همین راستا و با صلاح دید دولت ترکیه، تنها 5 بانک این کشور مجاز به ارائه وام مسکن به سرمایه گذارن و اتباع خارجی شده که در ادامه آنها را به شما معرفی کرده و شرایط دریافت وام را همراه با سایر نکات مهم، برایتان ارائه خواهیم کرد.

نحوه دریافت وام مسکن در ترکیه

خریدارن خارجی ملک در ترکیه پس از خرید و دریافت مدارک مالکیت ملک مورد نظر خود، می توانند متناسب با شرایط، بودجه و نیاز خود، یکی از بانک های این کشور را جهت دریافت وام مسکن، انتخاب نمایند. معمولا پس از ارائه درخواست وام مسکن، فرایند تایید و موافقت آن 3 الی 4 روز کاری به طول انجامیده و در این مدت، بانک یک کارشناس و متخصص امور ملاکی را به آدرس ملک مورد نظر شما ارسال می کند تا ارزیابی های لازم مانند قیمت تقریبی ملک در بازار را، انجام دهد. پس از ارزیابی کارشناسان، اعطای وام مسکن به فرد متقاضی تایید و خریدار می تواند مرحله بعدی خرید ملک یعنی انتقال سند مالکیت را انجام دهد.

نکته مهم: توصیه می گردد پیش از مراجعه به هر بانک، حتما از وب سایت آنها بازدید کرده و شرایط، خدمات و قوانین آنها را مطالعه و با سایر بانک ها مقایسه نمایید.

بانک های ارائه دهنده وام مسکن در ترکیه به اتباع خارجی

در بین بانک های متعدد ترکیه، 5 بانک این کشور دارای بهترین شرایط ارائه وام مسکن به سرمایه گذارن و اتباع خارجی در چارچوب قوانینی نسبتا یکسان می باشند؛ این بانک ها عموما دارای شرایط برابری هستند، تنها تفاوت شان در دریافت برخی مدارک و مسائلی است که خریدارن خارجی می توانند متناسب با شرایط خود، یکی از این بانک ها را جهت دریافت وام، انتخاب نمایند؛ این بانک ها عبارتند از:

مزایایی بانک های فوق برای سرمایه گذاران و خریدارن خارجی ملک در ترکیه

  • ارائه پیشنهادات سرمایه گذاری و خرید ملک علاوه بر خدمات و انواع تسهیلات بانکی
  • ارائه وام تا 70% ارزش ملک موردنظر
  • حضور کارمندانی با تسلط به زبان های مختلف خارجی
  • ارائه خدمات و قیمت های رقابتی در مقایسه با سایر بانک های ترکیه
  • ارائه وام های بلند مدت تا حداکثر 15 سال
  • امکان ارائه وام مسکن به ارزهای مختلف مانند: دلار، یورو و پوند
  • همکاری عالی با پروژه های پیشرو مسکن در ترکیه
  • همکاری نزدیک با بنگاه های املاک و مستغلات ترکیه

مدارک لازم برای دریافت وام مسکن در ترکیه

  • گذرنامه با حداقل 6 ماه اعتبار (ترجمه ترکیه ای و تایید آن توسط دفتر اسناد رسمی)
  • کپی شناسنامه فروشنده ملک (اگر شهروند ترکیه باشد)، یا پاسپورت وی (اگر تبعه خارجی باشد)
  • گواهی سند مالکیت که حق مالکیت را تایید می کند
  • دیتاشیت (ارائه شده توسط توسعه دهنده املاک)
  • شماره مالیاتی (که از اداره مالیات منطقه دریافت شده است)
  • گواهی تایید افتتاح حساب بانکی از یکی از بانک های ترکیه (می توان همان بانکی باشد که قصد دریافت وام از آن را دارید)
  • فیش حقوقی صادر شده از سوی محل کار شما
  • صورت حساب های بانکی (هرگونه اظهارنامه بانکی که ارزش درآمد شما طی سه ماه گذشته را نشان دهد)
  • گزارش ارزیابی ملک توسط کارشناس بانک
  • گواهی تایید صحت اطلاعات، آدرس، اجازه اقامت یا کارت شناسایی

نرخ بهره وام های مسکن در بانک های ترکیه

بطور معمول، نرخ های بهره وام مسکن در ترکیه، بین 4.5 تا 7.5 درصد متغیر بوده که تا حد زیادی به مبلغ و نوع وام دارد که به عنوان مثال می توان به نوع پرداخت اقساط وام بصورت ماهانه یا حداکثر هر سه ماه یکبار و نیز طول مدت بازپرداخت، اشاره داشت.

نکته مهم: در خصوص خرید اقساطی آپارتمان در ترکیه از طریق رهن، مدارکی که برای اثبات توانایی شما در پرداخت اقساط وام درنظر گرفته می شود، صورت حساب بانکی یا گواهی اشتغال به کار می باشد.

شرایط پرداخت اقساط وام مسکن در بانک های ترکیه

همانگونه که می دانید، شرایط پرداخت اقساط وام مسکن در ترکیه از بانکی به بانک دیگر متفاوت بوده و با توجه به ارز تایید شده در وام و نوع ملکی که قصد خرید آن را دارید، تعیین می گردد؛ اما حداکثر طول مدت پرداخت اقساط وام مسکن در ترکیه، 15 سال بوده و فرد متقاضی باید بیش از 80 سال، نداشته باشد.

احتمال تغییر قوانین مربوط به ارائه وام مسکن به خریداران خارجی در ترکیه

در حالت کلی، قوانین بانک ها متاثر از قوانین دولتی بوده و با تغییر آنها، قوانین بانک ها نیز تغییر می نماید؛ همچنین، گاهی به دلایل تغییر مدیریتی، بهینه سازی روند کار، تغییر شرایط اقتصادی یا روابط سیاسی و …، احتمال تغییر قوانین بانک ها و شرایطی که خدمات خود را ارائه می دهند، وجود دارد. اما با توجه به نظام قدرتمند دولتی، اداری، مالی و اقتصادی در ترکیه، معمولا هرگونه تغییری صرفا در راستای بهبود شرایط ارائه خدمات از برخی موارد مشابه، صورت می گیرد که متعاقبا از طریق نشریات دولتی رسمی و وب سایت اختصاصی هر بانک، به اطلاع عموم می رسد.

سایر روش های دریافت پاسپورت و شهروندی ترکیه

همانگونه که پیش تر اشاره شد، درصورتی که ارزش ملک خریداری شده شما حداقل 250 هزار دلار باشد، می توانید پاسپورت و شهروندی ترکیه را نیز دریافت نمایید؛ علاوه بر این، دو روش دیگر نیز برای این موضوع وجود دارد که در مقایسه با خرید ملک، نیازمند بودجه بیشتری می باشند. این دو روش عبارتند از:

  1. سپرده گذاری در یکی از بانک های ترکیه به مبلغ حداقل 5000 هزار دلار به مدت 3 سال

    2. راه اندازی کسب و کار در ترکیه و استخدام حداقل 50 نیروی کار ترکیه ای (شهروندان ترکیه که مشمول آن دسته از اتباع خارجی که قبلا موفقت به دریافت شهروندی این کشور شده اند نیز، می گردد)

منبع: bit.ly

درباره‌ی سارا علیزاده

همچنین ببینید

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟ استانبول شهری باشکوه است که در یکی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × پنج =