فرهنگ غذایی ترکیه

آشنایی با عادات و فرهنگ های غذایی ترکیه

آشنایی با عادات و فرهنگ های غذایی ترکیه

چگونه مانند یک ترک غذا بخوریم؟

اگر در ترکیه زندگی می‌کنید و یا سفری به ترکیه داشته‌اید، قطعاً متوجه شدید که آداب و رسوم خاصی برای صرف غذا دارند. ترک‌ها همیشه غذای خانگی را در اولویت قرار می‌دهند، با جمعی از افراد غذا میل می‌کنند و بسیار آهسته غذا می‌خورند. آشپزی برا ترک‌ها فرصتی است که مهارت‌های خود را نشان دهند و از روی دیگر هم، غذا خوردن فرصتی برای دور هم بودن، تعهد به خانواده و روابط انسانی و لحظات خوش است.

ترک ها برای غذاخوردن، آداب و رسوم خاصی دارند. غذاهای ترکی متنوع و مملو از خمیر و حتی دسرهای رنگارنگ است، اما با این حال کمتر در بین ترک ها اضافه وزن می بینیم. دلیلش هم همین آداب و رسومی است که در فرهنگ غذاییشان دارند.
این رسوم روش های سالم غذاخوردن را ترویج می کند تا از خوردن غذا هم لذت ببرید و هم عذاب وجدان نگیرید.

آیین سنتی ناهارخوری

یک قانون نانوشته در ترکیه می گوید که حداقل سه نوع غذای مختلف باید در هر وعده غذایی وجود داشته باشد که در بیشتر موارد شامل یک مدل سوپ،یک غذای سبزیجاتی همراه با برنج یا بلغور و تقریبا همیشه یک سالاد پر و پیمان است.

دسر معمولا مجموعه ای از میوه هاست و نان تازه هم تقریبا همیشه در سفره حضور دارد. از آنجا که بیشتر گروه های غذایی مختلف مثل سبزیجات همراه با لبنیات ، پروتئین، حبوبات و نشاسته در وعده های غذایی ترک ها وجود دارد، این تنوع در عین لذت بخش کردن غذاها، به تناسب اندام نیز کمک زیادی می کنند.

ترک ها آهسته غذا میخورند

به استثنای زمانی که ترک ها غذاهای فست فودی می خورند، مدت زمان صرف غذا در ترکیه طولانی است. از صبحانه ترکی گرفته تا میان وعده ها، ترک ها وقت و دقت بسیاری روی هر وعده به خرج می دهند. بشقاب های مزه ساعت ها روی میز باقی می ماند و افراد دور هم در حالی که از هم صحبتی با هم لذت می برند، ناخنکی هم به غذاها میزنند. در واقع آنچه مهم است، دقایقی است که در کنار هم به شادی و گپ و گفتگو می گذرانند و لقمه ای در کنارش میخورند. همین با هم بودن باعث شده تا کمتر پرخوری اتفاق بیفتد.

آب، روغن و ماست

در آشپزی ترکی، معمولا سه نوع غذا در کنار غذای اصلی جای می گیرد. غذاهای آبکی مانند سوپ، غذاهایی که با ماست درست می شوند که ترک ها به آن مزه می گویند و در نهایت غذاهایی که با روغن زیتون درست می شوند. در غذاهایی که روغن زیتون دارند معمولا گوجه فرنگی، بادمجان و پیاز نیز جای دارد. روغن زیتون فواید که می دانید فواید بسیار دارد، روغن اصلی مورد استفاده در ترکیه است.

ترک ها عاشق ادویه هستند

گیاهان خشک شده مانند فلفل قرمز، سماق، آویشن و نعناع همگی ادویه هایی هستند که به راحتی می توانید آنها را به عنوان چاشنی در هر خانه یا رستورانی روی میز بیابید.

همه این گیاهان راه های سالمی برای مزه دار کردن یک وعده غذایی هستند. علاوه بر این بسیاری از ترک ها عاشق غذای تند هستند، که با پاشیدن فلفل قرمز روی همه چیز و خوردن فلفل کامل در کنار هر غذایی به آن دست می یابند. غذاهای تند متابولیسم بدن را بالا می برند و از این طریق به سالم ماندن بدن کمک می کند.

ترک ها عاشق میوه هستند

ترک ها تقریبا به طور ثابت میوه ها و سبزیحات تازه فصلی مصرف می کنند. میوه بخش بزرگی از غذاهای روزانه است، به خصوص در ماه های تابستان که بشقاب های هندوانه شروع به تزئین هر وعده غذایی، از جمله صبحانه می کند. دسر اغلب فقط یک بشقاب میوه است، سایر میوه ها و آجیل ها مانند آلو تازه و خشک و بادام از اسنک های تابستانی ارزشمند است.

ترک ها دور هم غذا می خورند

این یک واقعیت شناخته شده است که افراد هنگام صرف غذا با دیگران کمتر غذا می خورند.
شاید به همین دلیل است که ترک ها می توانند لاغر بمانند زیرا اکثرا آنها تقریبا هر وعده غذایی خود را با افراد دیگر تقسیم می کنند.
ترک ها تمایلی به صرف شام ندارند و در عوض از هر کسی که می تواند به انها بپیوندد دعوت می کنند.
هرچه افراد بیشتر باشند، بیشتر خوش می گذرد و در عین حال غذا سبک تر می شود.

ترک ها هم مثل ایرانی ها دوست دارند غذای خود را با چای هضم کنند، مهم نیست چه ساعتی از روز باشد، چای بعد از غذا هیچ وقت فراموش نمی شود.

عادت دیگر ترک ها این است که بعد از صرف غذا، قدم می زنند که کمک زیادی به هضم غذا و سلامت بدن می کند.

درباره‌ی سارا علیزاده

همچنین ببینید

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟ استانبول شهری باشکوه است که در یکی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − ده =