خانه ترکی

هفت ویژگی خانه ترکی

هفت ویژگی خانه ترکی از زبان دیلی صباح

در حالی که خانه‌‌های ترکی از بیرون متفاوت به نظر می‌رسند، اما در دل خود مشترکاتی از جنس نشانه‌های فرهنگ سنتی ترکیه را دارند. گاهی این شاخصه‌ها بسیار کوچک هستند اما بیشترین تأثیر را روی حال و هوای یک خانه می‌گذارند. در این مطلب از استانبول سرا، برخی از مهم‌ترین عناصر سنتی خانه‌های ترکی را به شما معرفی می‌کنیم.

دیلی صباح، شاخصه های مشترک در خانه اهالی ترکیه را تحت عنوان “خانه ترکی” کنار هم قرار داده است.

یکی از امور مشترک میان خیلی از شهروندان ترکیه آن است که کفش های خود را جا کفشی گذاشته و با دمپایی وارد خانه می شوند.
بسیاری از خانواده ها چند جفت دمپایی مخصوص مهمان دارند.

با کمی آگاهی از فرهنگ ترکیه لابد می دانید آنها هم بدتر از ما ایرانی ها عاشق چای هستند. ترک ها، چای را غلیظ دم کرده و زمان سرو، با آبجوش رقیق می کنند. کتری و قوری دم کردن چای عنصر ضروری هر خانه ترکی تلقی می شود.

چای ترکی

علاوه بر این، فنجان کمرباریک، نعلبکی و قاشق چایخوری و سینی حمل چای هم از ملزومات بساط چای سیاه است.

علاوه بر چای، ترک ها به خاطر عشقشان به قهوه ترک هم معروف هستند. یک ضرب المثل ترکی میگوید، “نوشیدن یک فنجان قهوه همراه با کسی، تا 40 سال در یاد می ماند.”

پس در کنار بساط قوری و کتری چای، یک کتری کوچک دم کردن قهوه ترک(در ترکی Cezve) را هم در اکثر خانه های اهالی ترکیه خواهید دید.

قهوه ترک

از قرن ها قبل از شیوع کرونا، ترک ها اهل ضدعفونی کردن دست های خود با مایعی خوشبو به نام “کلونیا” بودند. اهالی ترکیه پس از شستن دست هایشان، زمان خوشامدگویی و خداحافظی با مهمان و حتی برا تسکین درد و ضدعفونی کردن زخم از کلونیا استفاده می کنند.

کلونیا
یکی دیگر از ویژگی های خانه ترکی، “گوئوم” است. گوئوم کوزه مسی بزرگی است که در زمستان آن را از آب کرده و بالای اجاق های سنتی هیزمی که “سوبا” نامیده می شود، قرار می دهند. به این شکل هم منبع آب گرم خانه فراهم می شود و هم راهی برای جلوگیری از خشکی هوا پدید می آید.

بسیاری از خانه های ترکی دارای میزهای کوچک تودرتویی به نام “زیگون سه پاسی” هستند که در فارسی به آن “میزعسلی” می گوییم.


میزها در ست های کوچک تا بزرگ ساخته می شود و فقط برای قرار گرفتن جلوی مهمان از هم جدا می شود. تنها موقع دیگری که احتمال دارد این میزها بیرون کشیده شود، سر برپاکردن بساط تخته نرد است.

“صابون عربی” هم یکی از چیزهایی است که در بیشتر خانه های ترکی پیدا می شود. صابون عربی از روغن های گیاهی و سود سوزآور درست شده و یک نرم کننده و تمیزکننده طبیعی است. این محصول کاربردهای زیادی از جمله، شستن ظروف، لباسشویی یا حتی حشره کشی دارد.

درباره‌ی سارا علیزاده

همچنین ببینید

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟ استانبول شهری باشکوه است که در یکی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش + 11 =