مالیات ملک در ترکیه

مالیات ملک در ترکیه

با توجه به اهمیت درآمدهای مالیاتی در هر کشور جهت تامین بودجه های خدمات اجتماعی، رفاهی، آموزشی، در مانی و …، قوانینی خاصی در همین رابطه تصویب و اعمال می گردد. در همین راستا، با توجه به اینکه حوزه املاک و مستغلات بسیار پر رونق و دارای نقش بسیار مهمی در اقتصاد ترکیه ایفا می کند، از این رو برخی هزینه ها تحت عنوان مالیات های مربوط به حوزه املاک، سالانه و ماهانه از مالکانی که اقدام به خرید ملک در ترکیه می کنند دریافت می گردد که اطلاع از آنها بسیار مهم می باشند.

مالیات مرتبط با املاک و مستغلات در ترکیه

فرقی نمی کند شما در ترکیه ملک را جهت سکونت خریده باشد یا اجاره دادن یا معامله در بازار املاک، در هر صورت و بنا بر قوانین مالیاتی این کشور، مالکان ملک ملزم به پرداختی برخی مالیات های تعیین شده (مانند مالیات درآمد حاصل از اجاره ملک)، هستند.

بر این اساس، مالیات بر دارایی در ترکیه و بسته به نوع ملک و شهری که ملک در آن قرار دارد، بین 0.1% تا 0.6% متغیر است؛ بطور مثال، برای املاک معمولی مانند آپارتمان ها یا بناهای نزدیک بخش های مهم شهر، در سال مالیات بر درآمد 0.2 درصدی، برای املاک واقع در مناطق مهم شهری، مالیات بر درآمد 0.4 درصدی، و برای مناطق نزدیک به شهر، سالانه حدود 0.1 درصد مالیات بر درآمد اعمال می گردد.

این در حالی است که برای املاک تجاری در ترکیه، مالیات بر درآمد 0.4 درصدی و برای سایر اراضی، 0.6٪ درنظر گرفته می شود؛ اما بطور دقیق تر، باید اشاره داشت در ترکیه مالیات بر املاک و مستغلات، به دو دسته تقسیم می شوند که خود نیز دارای زیرمجموعه هایی به شرح زیر می باشند:

مالیات های مرتبط هنگام هر بار معامله ملک در ترکیه:

مالیات بر ارزش افزوده (VAT)

طبق قوانین ترکیه، کلیه معاملات تجاری، صنعتی و حرفه ای انجام شده در ترکیه مشمول مالیات بر ارزش افزوده می باشد. هر چند برخی از معافیت ها وجود دارد:

اگر مالک فعلی ملک با هیچ گونه فعالیت تجاری درگیر نباشد،
اگر مالک فعلی ملک در تجارت املاک نباشد و ملک را بیش از دو سال نگه داشته باشد.

مالیات بر ارزش افزوده در ترکیه 18 درصد است. اگر ملکی که می‌خواهید بخرید در دسته‌های بالا قرار نمی‌گیرد و یک ملک تجاری است، باید این درصد را که بر قیمت فروش محاسبه می‌شود، بپردازید. اگر یک ملک مسکونی با مساحت خالص کمتر از 150 متر مربع خریداری می کنید، مالیات بر ارزش افزوده با نرخ بین یک تا هشت درصد پرداخت خواهید کرد. اگر مساحت آن بیش از 150 متر مربع باشد، مشمول 18 درصد مالیات بر ارزش افزوده خواهید شد.

عوامل تاثیرگذار در این موضوع، عبارتند از: نوع ملک، مساحت و قیمت آن برای هر متر مربع.

مالیات ثبت سند مالکیت

این مالیات که هنگام ثبت سند مالکیت (Tapu)، در اداره ثبت املاک اعمال می شود، معادل 4% قیمت ثبت شده ملک در قرارداد است. معمولا، این 4% بطور مساوی بین خریدار و فروشند (سهم هر کدام 2%)، تعیین شده و فقط یک بار پرداخت می شود، اما در صورت انتقال ملک به مالک دیگر یا وراث قانونی، باید دوباره پرداخت گردد.

سایر هزینه های مرتبط

  • حدود 50 دلار، هزینه ترجمه پاسپورت به ترکیه ای
  • حدود 60 دلار، هزینه دریافت سند مالکیت (Tapu)، به نام مالک جدید
  • حدود 200 دلار، هزینه دریافت درخواست انتقال سند مالکیت توسط دفتر نقشه کشی در اداره ثبت املاک
  • حدود 300 دلار، هزینه باز کردن کنتورهای آب و برق برای اولین بار

مالیات های دوره ای مربوط به املاک و مستغلات در ترکیه:

2-1- مالیات سالانه شهرداری

این مالیات که همان عوارض سالیانه شهراری است، هر ساله در ترکیه در ماه می (اردیبهشت)، اعلام و پرداخت می گردد. هزینه مالیات سالانه شهرداری کم بوده و معادل 0.03 درصد ارزش ملک می باشد؛ به بیان دیگر، اگر ارزش ملک 100000 دلار باشد، مالیات مربوطه 30 دلار می گردد.

2-2- بیمه حوادث طبیعی و زلزله

این بیمه که تحت عنوان بیمه اجباری زلزله (DASK)، نیز شناخته می شود، هزینه مربوط به آن سالانه بوده و مبلغ تهایی آن وابسته به عواملی مانند: نوع ملک (مسکونی، تجاری و …)، تازه ساخت بودن، منطقه ای که در آن واقع شده، نوع مصالح بکار رفته، کیفیت ساخت و …، می باشد.

2-3- هزینه خدمات ماهانه شهرداری

بنا بر قوانین ترکیه، ساکنان مجتمع های مسکونی باید ماهیانه هزینه ای تحت عنوان «Aidat» را که شامل هزینه های متعددی مانند: استفاده از استخرها و زمین های بازی، مراقبت و رسیدگی به باغ ها و آبیاری آنها، حقوق کارکنان نظافتی وخدماتی، نگهداری و امنیت مجتمع و …، بپردازند؛ این هزینه بسته به ویژگی ها و امکانات هر مجتمع مسکونی، متفاوت می باشد.

سایر هزینه ها و مالیات های مربوط به ملک در ترکیه

مالیات تمبر

هنگام عقد قرارداد فروش ملک، حدودا باید معادل 1% ارزش تعیین شده ملک، به عنوان مالیات یا حق تمبر پرداخت گردد.

مالیات بر املاک موروثی یا اهدایی

در حالت کلی، اگر در ترکیه ملکی به ارث برسد یا به مالک جدید اهدا گردد، باید مالیاتی بین 1 تا 30 درصد بسته به شرایطی که اعلام می گردد، طی سه سال و در دو قسط، پرداخت گردد.

درباره‌ی سارا علیزاده

همچنین ببینید

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟ استانبول شهری باشکوه است که در یکی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + هفت =