پنج‌شنبه 6 اردیبهشت 1403

هزینه های راه اندازی کسب و کار در ترکیه

هزینه های راه اندازی کسب و کار در ترکیه

ترکیه بخش شرقی اروپا و بخش غربی آسیا را پوشانده است و پایتخت آن آنکارا است. موقعیت های کسب و کاری زیادی در ترکیه وجود دارد به طوری که افراد تازه وارد زیادی هستند که ترجیح می دهند کسب و کار جدیدی در این کشور راه اندازی کنند. اقتصاد کشور ترکیه در بین کشورهای جهان در رتبه ۱۶ قرار دارد.

پیش از راه اندازی شرکت در ترکیه، اول گام برآورد هزینه های مربوط به فرآیند اداری و سایر هزینه هایی است که باید درنظر گرفته شوند؛ هزینه هایی چون: تاسیس شرکت، حداقل سرمایه سهمی، مخارج و سایر هزینه ای مربوط به خدمات مرتبط. برخلاف کشورهای غربی اروپا، ترکیه هزینه های کمتری برای مشاغل نوپا داشته و دارای یک فضای اقتصادی پایدار و جذاب برای سرمایه گذاران خارجی می باشد.

مزایای راه اندازی کسب و کار و سرمایه گذاری در ترکیه

ترکیه کشوری بسیار مناسب جهت راه اندازی شرکتی کوچک، بویژه در زمانی می باشد که شما سرمایه زیادی برای این امر دراختیار ندارید. همچنین، می توانید از مزایای رقابت کمرنگ در بازارهای اقتصادی نوظهور و نیز اشتیاق مصرف کنندگان جهت صرف هزینه برای استفاده از محصولات و خدمات جدید، سود ببرید. از دیگر مزایای مهم، هزینه کم جهت بکارگیری نیروی کارِ آموزش دیده و ماهر و هزینه های مربوط به تامین کنندگان می باشد. دستمزدها به ویژه برای جوانانی که فارغ التحصیل دانشگاه هستند، در مقایسه با غرب اروپا بسیار پایین تر است.

چگونه می توانم در ترکیه کار پیدا کنم؟

هزینه های اصلی استارتاپ ها

اولین موضوعی که می بایست هنگام تصمیم گیری برای راه اندازی یک کسب و کار در کشوری دیگر مورد توجه قرار داد، هزینه های مربوط به راه اندازی آن می باشد.

وقتی در ترکیه شرکتی را افتتاح می کنید، هزینه های مختلفی در رابطه با تاسیس آن وجود دارد که عبارتند از:

  • تهیه و ثبت محضری اسناد شرکت طبق آیین نامه تجارت (اساسنامه، اعلامیه امضا، اظهارنامه موسسین، وکالت نامه و غیره)
  • پرداخت تمبر مالیاتی برای: مدارک لازم، دفتر اسناد رسمی، گواهی ثبت مالیات و تایید دفاتر حقوقی در دفتر اسناد رسمی
  • حداقل سرمایه سهمی موردنیاز جهت سپرده گذاری که بسته به نوع شرکت می تواند متفاوت باشد
  • هزینه مرتبط با ثبت تاسیس شرکت و ارسال مدارك مورد نیاز
  • اطلاعیه افتتاح شرکت جدید در روزنامه ثبت تجاری

سرمایه سهمی شرکت در ترکیه

نخستین هزینه ایی که هنگام راه اندازی یک کسب و کار جدید می بایست در ترکیه درنظر گرفته شود، سرمایه سهمی است. لازم به ذکر است براساس قوانین ثبت شرکت در ترکیه، حداقل سرمایه سهمی برای انواع مشخصی از مشاغل، الزامی می باشد که سرمایه گذاران براساس این حداقل میزان تعیین شده، می توانند فعالیت خود را آغاز نمایند.

با توجه به این مسئله، سرمایه گذار خارجی می بایست موارد زیر را درنظر بگیرد:

  • عدم نیاز به پرداخت مبلغ مشخص برای شرکت های حامی مالی (شراکت و مالکیت انفرادی)
  • ضرورت پرداخت حداقل 10,000 TRY جهت ثبت شرکت ترکیه ای با مسئولیت محدودِ خصوصی
  • ضرورت پرداخت حداقل 50,000 TRY جهت تاسیس شرکت سهامی عام یا دولتی
  • عدم نیاز به سرمایه سهمی برای شرکت های خارجی هنگام ثبتِ شعب خود در ترکیه

درصورتی که یک شرکت خارجی تصمیم به ثبت یک شرکت تابعه در ترکیه بگیرد، بسته به ساختار انتخابی مدنظر خود، ملزم به رعایت شرایط تعیین شده درخصوص سرمایه سهمی برای شرکت های خصوصی یا با مسئولیت محدودِ عمومی خواهد بود. از این رو، با توجه به اینکه اغلب سرمایه گذاران قادر به ثبت شرکت با مسئولیت محدودِ خصوصی در ترکیه می باشند، لازم است فقط 0.04% از سرمایه سهمی را پس از تاسیس واریز نمایند.

قوانین انحلال و اعلام ورشکستگی شرکت در ترکیه

هزینه ثبت شرکت در ترکیه

از مهمترین هزینه های مرتبط با حوزه کسب و کار در ترکیه، هزینه ثبت شرکت می باشد که شامل موارد زیر می شود:

  • آماده سازی مدارک تاسیس شرکت، دال بر تهیه پیش نویس و پرداخت هزینه دفتر اسناد رسمی
  • بررسی و تایید نام تجاری شرکت جدید (رایگان)
  • هزینه ثبت شرکت (وابسته به ساختار و نوع شرکت موردنظر)
  • هزینه انتشار اساسنامه شرکت در روزنامه رسمی
  • هزینه ثبت اساسنامه شرکت در سامانه ثبت تجاری ترکیه
  • هزینه های مربوط به: آگهی تاسیس، ثبت امضا مدیران و عضویت سالانه اتاق بازرگانی
  • هزینه مربوط به فهرست اعلانیه مدیران صاحب امضا
  • هزینه دریافت مجوز فعالیت و افتتاح دفتر کار

سایر مراحل ثبت شرکت چون ثبت در اداره تامین اجتماعی (برای اهداف مالیاتی و مالیات بر ارزش افزوده)، به دلیل امکان انجام آن بصورت آنلاین، هزینه ای دربرنخواهد داشت. همچنین، سرمایه گذاران خارجی می توانند با انتخاب یک نماینده متخصص همچون وکیل در ترکیه، کلیه مراحل ثبت شرکت را به وی بسپارند. موسسات حقوقی در ترکیه نیز می تواند در این زمینه با کمک وکالتنامه ای که توسط سرمایه گذار در خارج از کشور اعطا شده، چنین خدماتی را ارائه دهند.

سایر هزینه های مربوط با تاسیس و راه اندازی شرکت در ترکیه

جدا از هزینه ثبت شرکت، آن دسته از سرمایه گذاران خارجی که قصد افتتاح شرکت در ترکیه دارند، باید هزینه های مرتبط با افتتاح حساب بانکی برای شرکت را نیز در نظر بگیرند. از این رو، هر بانک هزینه های مختص به خود را در این خصوص دارا می باشد، لذا بهتر است پیش از انتخاب بانکی ویژه فعالیت های تجاری، حتما با یک موسسه حقوقی در ترکیه مشورت کنید.

همانطور که قبلا نیز ذکر شد، وکلا می توانند مراحل ثبت شرکت را به نمایندگی از سرمایه گذاران خارجی خود انجام دهند؛ این به معنای اعطای وکالت به عنوان وکیل جهت رسیدگی به جنبه های لازم برای تکمیل مراحل ثبت شرکت می باشد. این اقدام تنها شامل هزینه دفترخانه اسناد رسمی جهت تنظیم وکالت نامه خواهد بود؛ بنابراین، صاحبان مشاغل نیازی به نگرانی بابت سایر هزینه های پرداختی نمی باشند.

همچنین، علاقه مندان به راه اندازی کسب و کار در ترکیه، می توانند با خرید امتیاز شرکت های آماده فعالیت، دیگر الزامی به پرداخت هزینه های تاسیس و راه اندازی نداشته باشند. با این حال، آنها ناچار خواهند بود به منظور اعمال تغییرات ساختاری برای دستیابی به آنچه مدنظر دارند، هزینه هایی را پرداخت نمایند. همچنین، آن دسته از افرادی که نیاز به یک آدرس ثبت شده برای دفتر کار خود دارند، می توانند با انتخاب دفتر کار مجازی بجای دفتر کار متعارف، هزینه های خود را تا حد زیادی کاهش دهند.

معرفی مشاغل ممنوعه برای اتباع خارجی در ترکیه

استفاده از دفتر کار مجازی در ترکیه

منظور از دفاتر مجازی کار، اجاره فضایی کوچک و اختصاصی (مانند: میز کار، خط تلفن، رایانه و …)، در یک مجموعه بزرگتر همانند اداره یا دفتر کار می باشد که با به اشتراک گذاشتن سالن کنفرانس، جلسه و هرآنچه یک شرکت بدان احتیاج دارد، به شما اجازه فعالیت قانونی و مشخصات ثبتی و رسمی همچون آدرس می دهد. این دفاتر برخلاف دفاتر سنتی (دراختیار داشتن یک فضای مستقل کاری و اختصاصی جهت فعالیت)، دارای هزینه های کمتری می باشند. از جمله مزایای چنین دفاتری، حضور افراد و شرکت ههای نوپا می باشد که درصورت تمایل و برقراری ارتباط، می توانید: مجموعه خود یا فعالیت هایتان را گسترش دهید، با شریک احتمالی خود ملاقات کنید، سرمایه گذار یا فرصت های جدید فعالیت بدست آورید و ….

لذا، درصورت علاقه به راه اندازی شرکت در ترکیه و نیز عدم تمایل به دراختیار داشتن دفتر مرکزی برای کسب و کار، می توانید بواسطه این دفاتر مجازی، از داشتن یک آدرس معتبر جهت فعالیت و نیز سایر خدماتی که در زیر بدانها اشاره شده، بهره مند شوید:

  • دریافت و ارسال فکس
  • دریافت و ارسال نامه
  • پاسخ به تلفن های شما از سوی شرکت و غیره

از این رو، هزینه دفاتر مجازی صرفا مبلغی ماهانه جهت دراختیار داشتن فضای موردنظر بوده، درحالیکه درخصوص دفاتر سنتی، هزینه های مختلفی چون: خرید ملک یا اجاره دفتر، شارژ ماهیانه، پرداخت قبوض حامل های انرژی، خرید و نگهداری وسایل و تجهیزات لازم، کارمندان و …، باید درنظر گرفته شوند.

مشاغل محبوب و پرطرفدار اتباع خارجی در ترکیه

برخی از استارتاپ های پربازده در ترکیه

در حالی که امروزه، حوزه فناوری یکی از فعال ترین زمینه ها در هر کشور می باشد، در زیر برخی از مشاغل پردرآمد در ترکیه را در این حوزه خدمتتان معرفی می نماییم:

  • Software Engineer
  • Game Developer
  • Senior PoS Systems Engineer
  • Senior Software Developer
  • Senior Software Engineer
  • Front-End Developer
  • Full Stack Developer
  • Smart Contract Developer (Senior/Junior)

منبع:lawyer-turkey.com

درباره‌ی سارا علیزاده

همچنین ببینید

China Homelife Turkey 2024

نمایشگاه محصولات چین در استانبول

نمایشگاه محصولات چین در استانبول نمایشگاه محصولات چین در استانبول (China Homelife 2024) در روزهای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 3 =