پنج‌شنبه 6 اردیبهشت 1403
8 نوشیدنی گرم زمستانی محبوب در ترکیه

8 نوشیدنی گرم زمستانی محبوب در ترکیه

8 نوشیدنی گرم زمستانی محبوب در ترکیه

در این روزهای سرد زمستانی بعضی نوشیدنی‌ها محبوب شهروندان ترک هستند. اینجا نگاهی می‌اندازیم به پرفروش‌ترین نوشیدنی‌های زمستانی ترکیه که تقریباً در منوی همه کافه‌ها پیدا می‌شود.

 سالپ Salep
«سالپ» یا همان «ثعلب» یک نوشیدنی داغ و محبوب زمستانی است که از پودرگل ارکیده‌ی وحشی تهیه می‌شود. این نوشیدنی به خصوص در شهر استانبول که فروشندگان خیابانی در هر گوشه‌ای از شهر آن را می‌فروشند، بسیار مورد پسند است.در سال‌های دور که نوشیدنی‌های جدید و امروزی وجود نداشت، «سالپ» یا «ثعلب» به جای شکلات داغ، از شیر گرم و آرد ثعلب (پودر گل ارکیده) ساخته می‌شد. از آرد ثعلب به کار رفته در این نوشیدنی، به عنوان ماده‌ی اصلی برای تهیه‌ی بستنی معروف «قهرمان مرعش» (Kahramanmaraş) نیز استفاده می‌شود.

سالپ

چای Çay

کاشت و مصرف چای اگرچه کمتر از ۱۰۰ سال است که در ترکیه رواج یافته اما گفتن ندارد که چای امروز یک نوشیدنی ملی در ترکیه است. تقریباً سر هر کوچه‌ای می‌توانید چای بنوشید.

چای ترکی

ایهلامور Ihlamur

ایهلامور کلمه‌ای ترکی برای نوعی توت است که البته در برخی کشورهای دیگر هم رشد می‌کند؛ این گیاه که در زمان خاصی از سال وجود دارد، باید برگ‌هایش را چید و خشک کرد تا همیشه امکان درست کردن نوشیدنی آن وجود داشته باشد. خوب است بدانید برای دمنوش، گل و توت ایهلامور را با برگ‌هایش می‌چینند.
این نوشیدنی خواص بسیاری دارد اما آن را بیشتر در زمستان و برای جلوگیری یا از بین بردن آنفولانزا و سرماخوردگی می‌نوشند. همچنین سطح بالایی آنتی اکسیدان دارد که بسیار برای سلامتی مفید است. این گیاه به از بین بردن باکتری‌های مجرای تنفسی، بهبود تحریک دستگاه تنفسی ناشی از بیماری، بسیاری از بیماری‌های ناشی از عفونت‌های ویروسی یا باکتریایی گلو گرفته تا شکایت تب بالا کمک می‌کند.

ایهلامور

شراب داغ Sıcak Şarap
این البته یک نوشیدنی محلی ترکیه نیست؛ اما ترکیب ادویه‌های بومی ترکیه با شراب‌های ارزان قیمتی که در این کشور وجود دارد، نوشیدن آن را ویژه و «ارزان» می‌کند.

شراب داغ

بیشتر بخوانید: 11 نوشیدنی معروف ترکیه

چای گیاهی Bitki Çayı
چای گیاهی یکی از لذت‌های زمستان است. پیشنهاد ما آن است که حتماً Kış Çayı را در یکی از کافه‌های محله اُرتاکوی امتحان کنید.

چای گیاهی
تادی Toddy
این نوشیدنی اسکاتلندی با الکل (ویسکی) یا بدون مسکرات صرف می‌شود. باور عمومی اسکاتلندی‌ها آن است که «تادی» نوشیدنی مناسبی برای درمان سرماخوردگی است. تادی‌خوری این روزها در ترکیه هم بسیار محبوب شده است.

بوزا Boza
«بوزا» نوعی اسموتی بسیار لذیذ است که به عنوان محبوب‌ترین نوشیدنی‌ محلی ترکیه هم شناخته می‌شود. این اسموتی خوش‌طعم در فصل زمستان مورد استقبال مردم زیادی قرار می‌گیرد. مواد تشکیل دهنده‌ی «بوزا» ارزن، آب و شکر و مخمر است که باعث تخمیر شدنش می‌شود و به صورت طبیعی، آن را کمی الکلی می‌کند. پس از تهیه‌ی «بوزا» روی این نوشیدنی دارچین می‌پاشند و آن را می‌نوشند. البته بعضی‌ها «بوزا» را به خاطر غلظتی که دارد با قاشق سرو می‌کنند.

بوزا
در شب های زمستان احتمالاً صدای داد «بوزاچی‌»ها را در کوچه‌ها شنیده‌اید که بوزا می‌فروشند. ماده اصلی آن بلغور یا برنج است. یکی از معروف‌ترین جاهایی که این روزها می‌توانید در آن بوزای خوب بخورید مغازه «وفا» در محله فاتیح استانبول است.

قهوه ترک Türk kahvesi
قهوه اولین بار در قرن پانزدهم در عربستان کشت شده بود. در قرن شانزدهم به کشور ترکیه وارد شد و با طرز تهیه مخصوص خود، به کل دنیا معرفی شد. قهوه یک نوشیدنی خاص و خوشمزه موقع گپ زدن در کشور ترکیه باب شد. به همین دلیل، یک مثل قدیمی ترکی میگوید: “دل نه قهوه میخواهد و نه قهوه خانه، دل همصحبت میخواهد و قهوه بهانه است”.

قهوه ترک
جمله معروف دیگری هم هست! “بیا قهوه بخوریم” که فقط یک جمله نیست. بلکه مثل یک پیشنهاد است. پیشنهادی برای گپ زدن، درد و دل و شاید هم غیبت. اصطلاح جالب دیگری هم در ترکیه رواج دارد: عبارت “قهوه خستگی” این عبارت به معنای استراحت وسط کار است زمانی استثنائی برای رفع خستگی و نوشیدن یک فنجان قهوه.

درباره‌ی سارا علیزاده

همچنین ببینید

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟ استانبول شهری باشکوه است که در یکی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده + 10 =