چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403
اصطلاحات و مفاهیم مهمی که پناهندگان و خارجیان ساکن ترکیه باید بدانند

اصطلاحات و مفاهیم مهمی که پناهندگان و خارجیان ساکن ترکیه باید بدانند

اصطلاحات و مفاهیم مهمی که پناهندگان و خارجیان ساکن ترکیه باید بدانند

کدام افراد در ترکیه تحت حفاظت موقت قرار دارند و کدام یک تحت حفاظت ثانویه هستند؟

خارجیانی که در ترکیه زندگی می کنند، تحت حفاظت بین المللی باشند یا نباشند، تابع قانون خارجیان و حفاظت بین المللی هستند و روند تعیین و ارزیابی موقعیت آنها بر اساس موارد مندرج در این قانون انجام می گیرد. در پایان فرآیندهای مندرج در این قانون، موقعیت خارجیان از نظر حفاظت بین المللی مشخص می شود.

خارجیانی که در ترکیه تابع قانون حفاظت بین الملل هستند، در مراحل ثبت نام اولیه، اسکان در کشور ثالث و بهره مندی از حمایت ها و کمک های ارائه شده از سوی نهادهای ملی و بین المللی با مشکلات جدی مواجه هستند. این افراد در خیلی از موارد نمی توانند به اطلاعات مربوط به خدمات ارائه شده و یا خود این خدمات دسترسی داشته باشند، بدین دلیل نیز دستیابی این افراد به سیستم حفاظت بین المللی مشکل و حتی غیرممکن می شود.

اصطلاحات و مفاهیم مهمی که پناهندگان و خارجیان ساکن ترکیه باید بدانند

نکات مهمی که خارجیان مقیم ترکیه باید آنها را بدانند

بسیاری از خارجیان به دلیل مواجه شدن با مشکلات متعدد در مراحل ثبت نام اولیه، تغییر استان محل اقامت، اخذ مجوز مسافرت بین شهری، مراجعه برای اسکان در کشور ثالث، طی مراحل اسکان مجدد، متوقف کردن روند باز پس فرستادن و نظایر آن، به مرکز و نهادهای مختلفی مراجعه می کنند. در ارزیابی این مراجعات و ارائه خدمات به این افراد باید موارد و اصطلاحات زیر مورد توجه قرار گیرد.

به تعاریف و اصطلاحات حقوقی مربوط به خارجیانی که در ترکیه زندگی می کنند، موقعیت آنها تعیین شده و یا در مرحله تعیین موقعیت هستند، در “قانون خارجیان و حفاظت بین الملل”، “آیین نامه اجرایی قانون خارجیان و حفاظت بین الملل” و سایر آیین نامه های مربوط جای داده شده است.

پناهنده:

پناهنده به فرد خارجی اطلاق می شود که در نتیجه حوادث رخ داده در کشورهای اروپایی و به دلیل نژاد، دین، تابعیت، انتساب به گروه اجتماعی خاص و یا به دلیل اندیشه سیاسی که دارد، با ترسی کاملا موجه از مورد ظلم و ستم قرار گرفتن مجبور به ادامه زندگی در خارج از کشور خود بوده و نتواند از امکانات و حفاظت کشور متبوع خود بهره مند شود و یا به دلیل همین ترس خواهان استفاده از حمایت و حفاظت کشور خود نباشد، یا فرد بی وطنی که به دلایل مذکور در خارج از کشور محل اقامت خود باشد، نتواند به آنجا برگردد و یا به دلیل همین ترس، خواهان بازگشت نباشد.

افرادی که از کشورهای عضو شورای اروپا و یا از یکی از کشورهای مشخص شده توسط هیات وزیران جمهوری ترکیه به ترکیه آمده و درخواست حفاظت بین الملل کنند، به عنوان پناهنده پذیرفته می شوند.

اصطلاحات و مفاهیم مهمی که پناهندگان و خارجیان ساکن ترکیه باید بدانند

آیا خارجیان می توانند از هلال احمر ترکیه کمک نقدی دریافت کنند؟

پناهنده مشروط:

پناهنده مشروط به فرد خارجی اطلاق می شود که در نتیجه حوادث رخ داده در کشورهای غیر اروپایی و به دلیل نژاد، دین، تابعیت، انتساب به گروه اجتماعی خاص و یا به دلیل اندیشه سیاسی که دارد، با ترسی کاملا موجه از مورد ظلم و ستم قرار گرفتن مجبور به ادامه زندگی در خارج از کشور خود بوده و نتواند از امکانات و حفاظت کشور متبوع خود بهره مند شود و یا به دلیل همین ترس خواهان استفاده از حمایت و حفاظت کشور خود نباشد، یا فرد بی وطنی که به دلایل مذکور در خارج از کشور محل اقامت خود باشد، نتواند به آنجا برگردد و یا به دلیل همین ترس، خواهان بازگشت نباشد. عنوان پناهنده مشروط پس از اتمام امور مربوط به ارزیابی موقعیت فرد به وی داده می شود. افرادی که عنوان پناهنده مشروط دریافت می کنند، می توانند تا زمان اسکان در یک کشور ثالث به اقامت در ترکیه ادامه دهند.

قبل از اجرایی شدن قانون شماره 6458، افرادی که بر اساس قرارداد 1951 ژنو و به دلیل موقعیت جغرافیایی ترکیه به آنها عنوان “پناهجو” داده می شد، پس از اجرایی شدن این قانون عنوان “پناهنده مشروط” را به خود گرفتند و بدین ترتیب عنوان پناهجو از رواج افتاد و دیگر استفاده نمی شود.

کلیه خارجیانی که از کشورهایی که عضو شورای اروپا نیستند (سومالی، عراق، ایران، افغانستان و …)، وارد ترکیه شده و درخواست حفاظت بین المللی می کنند، عنوان پناهنده مشروط را به خود می گیرند.

فردی که تحت حفاظت ثانویه قرار دارد:

فردی است که به عنوان پناهنده یا پناهنده مشروط تعریف نشده است، اما در صورت باز پس فرستاده شدن به کشور مبدا یا کشور محل اقامت خود به مجازات اعدام محکوم خواهد شد یا مجازات اعدام حکم شده علیه وی اجرا خواهد گردید؛ با شکنجه، مجازات و یا رفتار غیرانسانی یا تحقیرآمیز مواجه خواهد گردید؛ در صورت وجود درگیری های مسلحانه در سطح بین المللی یا در داخل کشور مبدا، به دلیل افعال خشونت باری که علیه همگان اعمال می گردد با تهدید جانی جدی مواجه خواهد شد؛ بنابراین به دلایل فوق نمی تواند و یا نمی خواهد از حمایت کشور مبدا یا کشور محل اقامت خود بهره مند شود.

افرادی که تحت حفاظت ثانویه هستند، نباید با افرادی که به موجب قانون تحت انواع مختلف حفاظت بین الملل هستند، اشتباه گرفته شوند.

شرایط ازدواج خارجیان در ترکیه

افرادی که تحت حفاظت موقت قرار دارند:

افرادی که از خدمات ارائه شده به خارجیانی استفاده می کنند که وادار به ترک کشور خود شده اند، نمی توانند به کشوری که آن را ترک کرده اند، بازگردند، با هدف یافتن یک حفاظت فوری و موقت به شکل دسته جمعی و یا در مرحله حرکت دسته جمعی به شکل انفرادی به مرزهای ترکیه آمده اند، از این مرزها عبور کرده اند و درخواست آنها برای دریافت حفاظت بین المللی به صورت جداگانه مورد ارزیابی قرار نگرفته است.

شهروندان سوریه، افراد بی وطن و پناهندگانی که پس از اتفاقات رخ داده به تاریخ 28/4/2011 در سوریه، با هدف یافتن حفاظت موقت از این کشور به شکل دسته جمعی و یا انفرادی به سمت مرزهای ترکیه آمدند و یا از مرزها عبور کردند، حتی اگر درخواست حمایت بین الملل نیز کرده باشند، تحت حفاظت موقت هستند. درخواست این افراد در دوره ای که تحت حفاظت موقت هستند، برای دریافت حفاظت بین المللی مورد بررسی قرار نمی گیرد.

آن دسته از شهروندان سوریه که پس از اتفاقات رخ داده به تاریخ 28/4/2011 در این کشور به ترکیه آمده و پس از تاریخ 2016/03/20 از طریق ترکیه و به شکلی نامنظم به جزایر اژه رفته و سپس در چارچوب امضای قرارداد پذیرش مجدد با اروپا، بار دیگر توسط ترکیه پذیرفته شده اند، در صورت درخواست و در چارچوب این آیین نامه می توانند تحت حفاظت موقت قرار گیرند.

منبع:Trt

درباره‌ی سارا علیزاده

همچنین ببینید

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟

10 دلیل اصلی برای زندگی در استانبول چیست؟ استانبول شهری باشکوه است که در یکی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت − 1 =