مزایای سرمایه گذاری فناوری های مالی (فین تک Fintech) در ترکیه

مزایای سرمایه گذاری فناوری های مالی (Fintech) در ترکیه

مزایای سرمایه گذاری فناوری های مالی (Fintech) در ترکیه

فین تک یا Fintech خلاصه شده عبارت Financial technology، به معنی فناوری های مالی جدید است. این فناوری تلاش می کند که با ارائه راه کارهای جدید در حوزه مالی و پرداخت آنلاین، قدم های مثبتی برای آسان تر و امن تر کردن خدمات مختلف این حوزه را انجام دهد. در سال های اخیر با رشد سریع اینترنت، خدمات گوناگونی در حوزه مالی روی بستر اینترنت ارائه شده است. استفاده از اینترنت بانک، همراه بانک، دستگاه های خودپرداز و دیگر خدماتی که در این زمینه مشاهده می کنیم بخشی از کاربردهای فین تک محسوب می شوند.

اگرچه مدت زمان طولانی از استفاده گسترده فناوری در دنیای مالی می گذرد، اما در سالهای اخیر اهمیت فناوریهای مالی (Fintech) با دیجیتالی شدن بیشتر شده است. اثرات در حال افزایش این روند، هم در جهان و هم در ترکیه به طور جدی قابل مشاهده می باشد. می توان گفت تحولات فناوری، تغییر خواسته های مشتری و اثرات کلان اقتصادی مهمترین عواملی است که باعث محبوبیت فن آوری های مالی می شوند. تعداد سرمایه گذاری های فین تک در ترکیه، با حمایت زیرساخت های قوی بانکی و سرمایه گذاری های جدید، روز به روز با سرعت زیادی در حال افزایش می باشد. در این زمینه، با هدف تعیین صحیح اهمیت و پتانسیل سرمایه گذاری های فین تک در ترکیه و نیز گسترش سرمایه گذاری، اقدامات لازم انجام می شود.

Fintech چیست؟

Fintech در عمومی ترین تعریف خود، ترکیبی از امور مالی و فناوری برای ارائه خدمات بهتر، سریعتر و آسان تر است. از دیدگاه دیگر، با کمک فناوری، خدمات مالی، کاربر پسندتر شده و دسترسی مصرف کنندگان از راههای جدید به خدمات مالی را امکان پذیر می کند. اکنون مصرف کنندگان انتظار دارند خدمات مالی سرگرم کننده، سریع و کاربرپسند را که از هرجایی به راحتی در دسترس است، دریافت کنند. نظیر کل دنیا همه مطالعات در زمینه فین تک، در ترکیه نیز به منظور رقابت و تحقق این انتظارات، هر روز در حال افزایش می باشد. در این زمینه مشاهده شده که سال 2016 سالی بود که خصوصاً سرمایه گذاری های fintech شروع به رشد کردند. در سال 2016 و بعد آن نصف سرمایه گذاری های انجام یافته در ترکیه در زمینه فین تک بوده و این امر نیز خود گواه بر این امر می باشد.

مزایای سرمایه گذاری فناوری های مالی (Fintech) در ترکیه

پتانسیل ترکیه برای سرمایه گذاری در حوزه Fintech

ترکیه با جمعیت جوان، موقعیت جغرافیایی، منبع کارآفرینی پویا و بخش مالی قوی و خلاقانه، دارای پتانسیل سرمایه گذاری عظیمی در زمینه fintech است. در کنار این مزیت ها، برخی از شرکت های مستقل بر این عقیده اند که اقدامات انجام یافته در ترکیه طی سال های اخیر، آن را به یک کشور ایده آل برای سرمایه گذاری های فین تک تبدیل کرده؛ همچنین با جلب بیشتر توجه سرمایه گذاران، تبدیل به یک اکوسیستم با برندهای جهانی خواهد شد. استفاده روزافزون از سیستم های پرداخت کارت در همه زمینه ها و استفاده مستمر از فناوری های تلفن همراه توسط مصرف کنندگان، فرصت های مهمی را برای نوآوری های fintech فراهم می کند. این وضعیت دلالت بر این دارد که ترکیه در سرمایه گذاری های فین تک دارای جایگاه مهمی خواهد شد.

سرمایه گذاری های fintech در ترکیه روز به روز افزایش می یابد و در مقادیر فزاینده از سرمایه گذاری منابع خارجی و داخلی استفاده می شود. در سال 2019 سرمایه گذاری های جهانی fintech با رقم 137.5 میلیارد دلار به رکورد جدید رسیده است. 94 سرمایه گذاری انجام یافته در حوزه fintech در سال 2019 در ترکیه، با رشد 66 درصدی، 102 میلیون دلار سرمایه گذاری دریافت کرده است. این حالت نشان دهنده افزایش سرمایه گذاری های فین تک و ادامه این روند در ترکیه می باشد. بازارهای عمودی بسیاری وجود دارد که می توانند در زمینه فناوریهای مالی ارزش ایجاد کنند (یک بازار عمودی بازاری است که در آن تقاضا منحصرا از یک صنعت به‌خصوص ارائه می‌شود و یا تنها قشر خاصی از مردم طالب محصولات آن بازار هستند). بنابراین سرمایه گذاران fintech می توانند این حوزه ها را ارزیابی کنند.

مزایای سرمایه گذاری در حوزه Fintech در ترکیه چیست؟

علیرغم رشد و توسعه سریع، حوزه فناوری مالی در ترکیه نسبتاً جدید است و نرخ رشد کلی اقتصاد در آن بالا نیست. بنابراین، این یک واقعیت است که بخش fintech هنوز خیلی بزرگ نیست. با این وجود، در کشورهایی که هنوز این بخش کاملاً در آن ها رشد نکرده ، پتانسیل رشد به ویژه بسیار زیاد است. در کنار اقتصاد در حال توسعه، فرصتهای رشد و نوآوری در سرمایه گذاری های fintech افزایش می یابد. هرچند ترکیه با توجه به عملکرد شاخص کل، در سطح جهانی در رتبه های نخست نیست، اما از نظر رشد و نوآوری در سرمایه گذاری های fintech به همان میزان جلوتر است.

از سوی دیگر وجود یک بخش مالی قوی در ترکیه، در ایجاد ساختار زنده با سرعت رشد بالا در زمینه سرمایه گذاری های fintech، بسیار موثر می باشد. نیروی کار جوان و پویای ترکیه و به ویژه نیروی انسانی ماهر در بخش های فناوری، مالی و بانکی، نقش مهمی در رشد سریع سرمایه گذاری های fintech در سالهای اخیر دارد.

حوزه های Fintech برای جذب سرمایه با رشد آینده در ترکیه

در ترکیه معمولا پرداخت ها، بانکداری موبایل، مدیریت دارایی، بازار سرمایه و واحد های پولی دیجیتالی، سرمایه جذب می کنند. همچنین در حوزه هایی مانند کارتهای پیش پرداخت، برنامه های کیف پول، ردیابی پرداخت، پرداخت آفلاین، انتقال پول، مدیریت بودجه، دریافتی ها، مدیریت POS، حسابداری، VPOS، صندوق پول و نرم افزارهای بانکی، نوآوری های فعال fintech وجود دارد. پیش بینی می شود در آینده اقدامات ابتکاری فنی، که به ویژه در زمینه امنیت سایبری خدمات ارائه می دهند، اهمیت پیدا کنند. علاوه بر این، فناوری بلاک چِین (Blockchain) که بخش های زیادی از حوزه خدمات مالی را در بر می گیرد، از جمله حوزه هایی است که رو به افزایش می باشد.

منبع:bit.ly/2Y9soUm و atakurumsal.com

درباره‌ی سارا علیزاده

همچنین ببینید

China Homelife Turkey 2024

نمایشگاه محصولات چین در استانبول

نمایشگاه محصولات چین در استانبول نمایشگاه محصولات چین در استانبول (China Homelife 2024) در روزهای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده + 4 =