عید فطر در ترکیه

آیین های عید فطر در ترکیه

آیین های عید فطر در ترکیه

عید فطر یا عید رمضان نه تنها یکی از دو عید اصلی مسلمانان سراسر جهان است که در کنار جنبه مذهبیش، برای مردم ترکیه از مهم ترین اعیاد و مناسبت ها به شمار می رود. مردم ترکیه، چه در ماه رمضان روزه بگیرند و چه نه، برای این عید تدارک می بینند و منتظر فرارسیدنش هستند. عید فطر یا عید رمضان که در ترکیه به آن عید شیرینی یا شکر بایرامی (Şeker Bayramı) میگویند همیشه چند روز تعطیل است و نحوه آماده شدن مردم برای آن، حال و هوایش و مراسمش به عید نوروز ما بی شباهت نیست.

امسال عید فطر روز دوشنبه دوم ماه مه است و سه روز، تا چهارشنبه، طول می کشد و جمعه قبلش هم تعطیل است، بنابراین پنج روز تعطیلی رسمی برای عید رمضان در سال 2022 داریم. بعضی از رسم و رسوم عید را، که خیلی هایش از زمان عثمانی باقی مانده، اینجا مطالعه کنید.

نماز عید

مثل تمام کشورهای مسلمان، نماز عید فطر در ترکیه هم با شرکت مسلمانان برگزار می شود. تمام مساجد بزرگ و تاریخی و مساجد کوچک محلی در صبح عید نماز فطر اقامه می کنند.

عید فطر در ترکیه

زیارت اهل قبور
یکی از شلوغ ترین اماکن در روز عید رمضان، آرامگاه ها است. مردم ترکیه رسم دارند که حتما برای عید سری به مزار بزرگترها و اقوام از دست رفته شان بزنند و دعا کنند.

دید و بازدید
عید رمضان جایگاهی تقریبا شبیه نوروز برای ما دارد. مثل نوروز، دید و بازدیدهای خانوادگی و دوستانه در زمان عید در ترکیه رسم است. علی الخصوص بزرگترها که حتما باید روز اول به دیدنشان رفت و بعد نوبت به عمه و خاله و عمو و بقیه فامیل و دوستان می رسد.
رسم خرید و پوشیدن لباس آراسته و نو در عید فطر هم مشابه نوروز است.

عید فطر در ترکیه

بیشتر بخوانید: متن تبریک عید فطر به زبان ترکی استانبولی

شیرینی جمع کردن
عید فطر عید شیرینی است و بچه ها عاشق شیرینی های فطر هستند. طبق یک رسم قدیمی بزرگترها به کوچکترها شیرینی و شکلات و آبنبات عیدی می دهند. مثل هالویین غربی ها، بعضی وقت ها هم بچه ها به خانه همسایه ها می روند و شیرینی عیدی می گیرند، حتی در بیشتر محله ها، بچه ها با طناب کوچه را می بندند و اگر رانندگان شیرینی و آبنبات به آنها بدهند، اجازه عبور می دهند.

عید فطر در ترکیه

قهر ممنوع
یکی از مهم ترین رسوم عید فطر در ترکیه، “آشتی کنان” است. به همین دلیل است که کدورت های خانوادگی و دوستانه معمولا ببشتر از یک سال طول نمی کشد چون در روز عید، آشتی کردن ثواب دارد.

خوردنی های عید
برخلاف دیدارهای خانوادگی معمول ترکیه که به نسبت ساده برگزار می شود، در میهمانی های عید فطر تا یک قدم مانده به ترکیدن مهمان پذیریی می کنند. رسم است که هر خانواده با هرامکانات و دستپختی، یک شیرینی را خودش طبخ کند. اما بساط باقلوا و سایر شیرینی های شربت دار هم داغ است. سفره های عید فطر خانه های ترکی، اوج هنر آشپزی هر خانواده است.

عید فطر در ترکیه

دست بوسی
سنت دست بوسی بزرگترها در عید فطر بسیار قدیمی و معمول است. بزرگترها پس از دست بوسی کوچکترها معمولا پول عیدی می دهند. شکل دست بوسی ترک ها اما کمی با ما فرق دارد، بزرگتر دستش را دراز می کند، کوچکتر دست او را میگیرد، رویش را می بوسد و بعد پیشانی یا چشمش را روی دست بزرگترها می گذارد. علاوه بر این در این روز به طبال های سحری ماه رمضان، کارگران شهرداری، کارمندانتان و هرکسی که بتوانید باید عیدی بدهید.

عید فطر در ترکیه

گشت و گذار
اگر در ایام عید فطر قصد سفر دور یا نزدیک در ترکیه را دارید، منتظر شلوغی و ترافیک جدی باشید. علاوه بر این که مردم در این ایام از شهرهایی مثل استانبول به شهرها و روستاهای شان بر میگردند تا کنار خانواده باشند، سفر و بیرون رفتن از شهر هم در عید بسیار معمول است و روستاها و اماکن باصفای نزدیک شهرها پر است از مسافر.

درباره‌ی سارا علیزاده

همچنین ببینید

افزایش هزینه‌های معاینه فنی خودرو در سال ۲۰۲۵

افزایش هزینه‌های معاینه فنی خودرو در سال ۲۰۲۵

افزایش هزینه‌های معاینه فنی خودرو در سال ۲۰۲۵ بر اساس گزارش مؤسسه آمار ترکیه (TÜİK)، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 − دو =