محله های معروف استانبول

محله های معروف استانبول

استانبول به دلیل دیدنی‌های متعدد و امکانات رفاهی خوبش همواره پذیرای توریست‌های خارجی و داخلی بوده و هست. این روزها کمتر کسی در ایران وجود دارد که نام مسجد ایاصوفیه و یا تنگه‌ی بُسفر را نشنیده باشد. همه می‌دانیم که نیمی از این شهر در قاره‌ی اروپا و نیم دیگرش در قاره‌ی آسیا واقع شده است به همین خاطر محبوبیتش باز هم بیشتر خواهد شد.
تا به حال درباره‌ی دیدنی‌های استانبول زیاد صحبت کردیم اما امروز می‌خواهیم به یکی از دغدغه‌های ایرانی‌ها بپردازیم که اغلب در طی سفرهایشان به استانبول با آن روبه‌رو می‌شود. در این مقاله محله‌های مشهور استانبول را به شما عزیزان معرفی کنیم تا با دید بازتری مکان اقامت خود را انتخاب نمایید. بیان خواهیم کرد که اقامت در چه محله‌ای ارزان است و اسکان در کدام منطقه برایتان گران تمام خواهد شد. بنابراین در ادامه همراه استانبول سرا بمانید.

1-میدان تکسیم استانبول | taksim
تکسیم یا تقسیم یکی از معروفترین محله‌های استانبول محسوب می‌شود که از یک میدان و یک خیابان تشکیل شده است. در میان میدان تکسیم مجسمه‌ای به نام تندیس جمهوریت به چشم می‌خورد که سوژه‌ی دوربین‌های عکاسی بسیاری از گردشگران خارجی‌ست.
تکسیم در بخش اروپایی شهر استانبول قرار دارد و به دلیل وجود فروشگاه‌ها و مراکز خرید کوچک و بزرگش به شهرت رسیده است. اگر بخواهیم دقیق‌تر بیان کنیم باید بگوییم که میدان تکسیم در ابتدای خیابان استقلال قرار دارد اما بسیاری از توریست‌های ایرانی آن را با نام خیابان تکسیم می‌شناسند.
در این محله فروشگاه‌های متعددی وجود دارد که اجناسشان را با قیمت‌های مناسب ارائه می‌کنند به همین دلیل ایرانیان علاقه‌ی زیادی به این محله دارند.

         

2- منطقه سلطان احمد استانبول | Sultan Ahmed
از دیگر محله‌های معروف موجود در استانبول محله سلطان احمد است که به دلیل وجود مسجد سلطان احمد در آن به شهرت رسید. مسجد سلطان احمد معماری باشکوهی دارد و از زمان حکومت عثمانیان به یادگار ماده است. محله‌ی سلطان احمد یکی از قدیمی‌ترین مناطق استانبول به شمار می‌آید و برای افرادی که به تماشای بناهای تاریخی علاقه‌مند هستند بسیار مناسب است.

با وجود این که محله را با نام سلطان احمد می‌شناسند اما دیدنی‌های گوناگونی در آن وجود دارد که گردشگران می‌توانند به صورت پیاده در میان آن‌ها رفت و آمد کرده و گردشی فراموش نشدنی داشته باشند. از جمله مهمترین دیدنی‌های این محله می‌توان به مسجد ایاصوفیه، مسجد آبی، قصر توپکاپی، آب انبار باسیلیکا سیسترن، موزه‌ی باستان‌شناسی استانبول، بازار آراستا و…


در محله‌ی سلطان احمد می‌توانید هم از بناهای تاریخی دیدن کنید و هم از بازارهای محلی استانبول خرید نمایید. فروشگاه‌های متعددی برای خرید سوغات و رستوران‌های کوچک و بزرگی برای صرف غذا نیز در محله‌ی سلطان احمد وجود دارند.
خوب است بدانید که می‌توانید با استفاده از اتوبوس و یا مترو خود را به محله‌ی سلطان احمد برسانید اما برای دیدن جاذبه‌های مختلف لازم به استفاده از وسایل نقلیه ندارید زیرا دیدنی‌ها فاصله‌ی کمی از یکدیگر دارند.

3-محله گالاتا استانبول | Galata
یکی از معروفترین دیدنی‌های شهر استانبول، برج گالاتا است که تا سال‌های متوالی نماد شهر محسوب می‌شد و در کنار تنگه‌ی بسفر خودنمایی می‌کرد. متاسفانه به مرور زمان با ساخت ساختمان‌های نسبتا بلند، برج گالاتا دیگر جلوه‌ی پیشین خود را ندارد. اگر علاقه‌مند هستید که بیشتر درباره‌ی برج زیبای گالاتا بدانید از این لینک دیدن کنید.


با وجود کم‌رنگ شدن شهرت برج گالاتا، هنوز محله‌ی گالاتا محبوب است و از معروف‌ترین محله‌های شهر استانبول به حساب می‌آید. اگر در جستجوی مکانی پر جنب‌وجوش هستید که در کنار مردم بومی استانبول بگردید و چند لحظه به سبک آنها زندگی کنید، گالاتا یکی از بهترین انتخاب‌ها برای شما در استانبول خواهد بود. محله‌ی گالاتا پر است از کوچه پس‌کوچه‌های تنگ و سنگ‌فرش شده که حال و هوای خوبی دارد. در این‌جا می‌توانید دمی در کافه‌ها نشسته و در استکان‌های کمر باریک چای دبشی نوش جان کنید و یا از مغازه‌ها سوغاتی ناب برای دوستانتان خریداری نمایید. توجه داشته باشید که قیمت سوغاتی‌ها در محله‌ی گالاتا به نسبت سلطان احمد ارزان‌تر هستند.

4-بشیکتاش استانبول | Besiktas
بشیکتاش هم از آن محله‌هایی‌ست که در طی سفرتان به استانبول حتما نام آن را خواهید شنید. بشیکتاش درواقع نام یک تیم فوتبال محلی است که امروزه به دلیل محبوبیت این تیم، نامش به محله اطلاق می‌شود.
بشیکتاش و محله‌های همجوارش کاگیتان، شیشیلی و ساری یر در بخش اروپایی استانبول واقع شده‌اند. دسترسی به این محله‌ها آسان است زیرا مترو در آنها ایستگاه دارد و با اتوبوس نیز می‌توانید خود را به مقصدتان برسانید.


از مهمترین دیدنی‌های محله‌ی بشیکتاش می‌توان به بازار محلی بشیکتاش، موزه‌ی نیروی دریایی، کاخ دلما باغچه، پارک ییلدیز و مسجد اورتاکوی اشاره کرد. گردشگرانی که بشیکتاش را برای گشت‌وگذار انتخاب می‌کنند اغلب هدفشان کروز سواری است و کمتر کسی به قصد بازدید از موزه‌ها به این منطقه قدم می‌گذارد. قیمت کالاهای فروشگاه‌ها در این محله معمولی است اما اقامتگاه‌های خوبی دارد که گران‌قیمت هستند.
بشیکتاش استانبول

5-محله شیشلی استانبول | Şişli
شیشلی نیز در منطقه‌ی اروپایی استانبول قرار دارد. یکی از مهم‌ترین عواملی که بر روی شهرت این محله تاثیر داشت، وجود مرکز خرید جواهیر استانبول است. 


از دیگر تفریحات و دیدنی‌های محله‌ی شیشلی می‌توان به موزه‌ی آتاتورک (خانه‌ی قدیمی آتاتورک)، کاخ ایحلامور، مسجد تشویکیه، موزه‌ی ارتش استانبول، کلیسای هولی اسپریت، پارک دموکراسی، مرکز خرید کانیون استانبول و… اشاره کرد.

6-محله چوکورجوما استانبول | Çukurcuma
محله‌ی چوکورجوما در بخش آسیایی استانبول واقع شده است. اینجا محله‌ای قدیمی است و با مراجعه به آن گویا پا به تاریخ استانبول گذاشته‌اید. در محله‌ی چوکورجوما هنوز هم خانه‎ها شکل و شمایلی کهن دارند و بومیان کوچه‌هایشان را با گل و گیاهان گوناگون می‌آرایند.
این محله را به افرادی پیشنهاد می‌کنیم که در جستجوی اقامت در خانه‌های بومی هستند یا نمی‌خواهند در هتل‌ها گران اقامت کنند. اینجا برای کسانی که عاشق فرهنگ مردم ترک هستند نیز مناسب است زیرا فروشگاه‌های عتیقه فروشی گوناگونی در آن یافت می‌شوند که اشیایی کهن را به فروش می‌رسانند. بنای تاریخی معروفی در محله‌ی چوکورکوما وجود ندارد اما کافه‌های خوبش مکان‌های جذابی برای استراحت و میل کردن غذاها و نوشیدنی‌های ناب ترکی هستند.

7-محله فاتیح استانبول | Fatih
فاتیح نیز یکی دیگر از محله‌های مشهور ترکیه محسوب می‌شود. این محله به دلیل دسترسی آسان و وجود انواع وسایل نقلیه‌ی عمومی در آن در نزد ایرانیان به شهرت رسیده است. هتل‌های این محله قیمت‌های خوبی دارند؛ همچنین بد نیست بدانید که فاتح از محله‌های مسلمان‌نشین استانبول محسوب می‌شود و تنها در برخی از قسمت‌های آن یهودیان ساکن هستند، بنابراین امکان خرید نوشیدنی‌های الکلی از فروشگاه‌های این محله وجود ندارد و تنها هتل‌ها این نوع نوشیدنی‌ها را سرو می‌کنند.


از دیگر ویژگی‌های محله‌ی فاتح استانبول می‌توان به وجود انواع فروشگاه‌های پوشاک در آن اشاره کرد که اغلب آنها لباس‌های مجلسی مناسب برای بانوان را عرضه می‌کنند. سایر مغازه‌هایی که در این محله وجود دارند نیز پوشاک و کیف و کفش می‌فروشند که برند نیستند و کیفیتی معمولی و یا پایین دارند. ناگفته نماند که مسجدهای محلی موجود در فاتح نیز دیدنی‌های جذابی هستند و از معماری‌های جالبی برخوردارند.

8-محله آرناووت کوی استانبول | Arnavutköy
محله‌ی آرناووت کوی در جوار تنگه‌ی زیبای بسفر قرار گرفته و در نزد ایرانیان به خاطر تفریحات شبانه‌اش معروف شده است. اگر پس از غروب خورشید به آرناووت کوی بروید، می‌توانید از کافه‌های دوست‌داشتنی محله استفاده کرده و از تماشای تنگه‌ی بسفر و مرغان دریایی لذت ببرید. بسیاری از بومیان استانبول نیز شب‌ها به آرناووت کوی می‌روند تا در کنار دوستان و آشنایانشان لحظاتی دل‌انگیز را سپری کنند.

9-محله آسمالی میسکت استانبول | Asmali mescit
یک سمت از این محله به خیابان استقلال منتهی می‌شود و یکی از دلایل شهرت این محله نیز همین موضوع است. آسمالی میسکت از حدود سال 1920 میلادی معروف شد اما به مرور به دلیل ساخت و سازهای بی‌رویه در آن شکل و شمایل خاص و جذاب پیشینش را از دست داد و حالا محله‌ای با خانه‌های رنگارنگ است.


مهمترین تفریح گردشگران در محله‌ی آسمانلی میسکت استانبول گشت و گذار در میان کافه‌های آن است که شکل و شمایلی محلی دارند و رنگ و بویی فرهنگی به سفر شما می‌دهند.

10-محله کاراکوی استانبول | araköyk
کاراکوی در گذشته یکی از مهم‌ترین بنادر شهر استانبول بوده است اما در سال 2012 به آن رسیدگی شد و بسیاری از ساختمان‌هایش را بازسازی کردند. حالا محله‌ی کاراکوی مکان خوبی برای کافه‌گردی و گپ‌وگفت با مردم بومی است.

بد نیست بدانید که معروف‌ترین کافه‌ی این محله نیز کافه کاراباتاک نام دارد. اغلب کافه‌های این محله نیز هزینه‌های مناسبی دارند و گران قیمت نیستند.

درباره‌ی سارا علیزاده

همچنین ببینید

10 ساختمان تاریخی ساخته شده به سبک غربی در استانبول

10 ساختمان تاریخی ساخته شده به سبک غربی در استانبول با هزاران سال سابقه استانبول …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 + شش =